Sunday, 31 January 2016

KPSC Lecturer in English Solved Paper (578/2012) 27-10-2015 - Part 10

91.       One of the following is considered a seminal text in Post Colonial Studies :
(A) The Laugh of the Medusa           (B) The Anxiety of Influence
(C) The Wretched of the Earth          (D) The Step Mother Tongue
Answer: C
92.       In relation to imperialism, colonialism specifically concerns …………….
(A) trade                        (B) conquest
(C) exploitation            (D) settlement
Answer: D
93.       Raymond Williams is associated with :
(A) Prague School                  (B) Birmingham Centre
(C) Frankfurt School               (D) London School
Answer: B
94.       Dick Hebdige terms the new forms of cultures produced by marginalized groups …………….
(A) Popular cultures                (B) Sub cultures
(C) Minor cultures                   (D) Low cultures
Answer: B
95.       According to Baudrillard, 'hyperreal' is :
(A) Reality that is not true      (B) Copies of the real without origin
(C) Signs that are abstract     (D) The virtual world
Answer:-Question Cancelled

96.       Stephen Greenblatt is a ………………..
(A) New Historicist       (B) Post Feminist
(C) Queer Theorist      (D) Cultural Materialist
Answer: A
97.       Epistemology of the Closet, a significant contribution to queer theory is authored by ………………
(A) Kate Millett              (B) Julia Kristeva
(C) Juliet Mitchell        (D) Eve K Sedgwick
Answer: D
98.       Cyber feminists consider cyber culture as …………………
(A) revolutionary                      (B) reactionary
(C) antifeminist                                    (D) imperial
Answer: A
99.       The Structural Transformation of the Public Sphere is written by :
(A) Hegel           (B) Lyotard
(C) Habermas   (D) Jameson
Answer: C
100.    Glotfelty defines ecocriticism as "the study of the relationship between literature and …………….. ".
(A) nature                      (B) flora and fauna
(C) ecology                   (D) physical environment
Answer: D

 Part 1  Part 2  Part 3  Part 4  Part 5  Part 6  Part 7  Part 8  Part 9  Part 10

0 comments:

Post a Comment