Wednesday, 27 January 2016

KPSC Lecturer in English Solved Paper (578/2012) 27-10-2015 - Part 2

11.       What aspect of the research report should be most concerned, when it is not peer reviewed ?
(A) The length of the report               (B) The implications of the research
(C) The quality of the research         (D) The authors sincerity
Answer: C
12.       Which of the following is not a form of qualitative research ?
(A) Ethnography          (B) Ex-post facto research
(C) Case study             (D) Phenomenological inquiry
Answer: B
13.       Who popularized action research ?
(A) John Lock               (B) Ken Springer
(C) Stephen M Corey  (D) Louis Cohen
Answer: C
14.       Longitudinal studies investigate :
(A) Different subjects over time
(B) Different subjects at the same time
(C) Same subjects at different levels
(D) Same subjects over time
Answer: D
15.       A suggested explanation for something, which has not been proved to be true is :
(A) Assumption                        (B) Hypothesis
(C) Concept                  (D) Delimitation
Answer:-Question Cancelled

16.       Assessment used to monitor learning progress during instruction :
(A) Formative assessment     (B) Summative assessment
(C) Prognostic assessment   (D) CCE
Answer: A
17.       What is meant by Retro-active inhibition?
(A) Failure to recall newly learned things by the influence of early learning
(B) Failure to assimilate new learning
(C) Failure to recall earlier learning due to the interference of new learning
(D) Failure to adjust with the new learning by the interference of environment
Answer: C
18.       'Drive Reduction Theory of Learning' is formulated by :
(A) Thorndike               (B) Pavlov
(C) Skinner                   (D) Hull
Answer: D
19.       Reinforcement is a major principle in :
(A) Humanism              (B) Psycho-analysis
(C) Constructivism      (D) Behaviourism
Answer: D
20.    The personality of teachers influence the personality of students through a process of :
(A) Observation            (B) Imitation
(C) Psycho-osmosis    (D) Comparison
Answer: C

 Part 1  Part 2  Part 3  Part 4  Part 5  Part 6  Part 7  Part 8  Part 9  Part 10

0 comments:

Post a Comment