Thursday, 28 January 2016

KPSC Lecturer in English Solved Paper (578/2012) 27-10-2015 - Part 4

31.       The return of which season is described in the opening of "The Prologue" to The Canterbury Tales ?
(A) Autumn       (B) Summer
(C) Spring         (D) Winter
Answer: C
32.       The pilgrims in "The Prologue" to The Canterbury Tales represent a cross section of ………….. English society.
(A) Twelfth Century                 (B) Thirteenth Century
(C) Fourteenth Century          (D) Fifteenth Century
Answer: C
33.       The two beautiful maidens in "Prothalamion" are the daughters of …………….
(A) The Earl of Lancaster       (B) The Earl of Worcester
(C) The Earl of Leicester        (D) Lord Burghley
Answer: B
34.       /To this I witness call the fools of Time/
Which die for goodness who have lived for crime/
These lines are from Shakespeare's Sonnet ………………
(A) Eighteen     (B) Twenty Nine
(C) Fifty Seven (D) One Hundred and Twenty Four
Answer: D
35.       The number of lines in Donne's "A Valediction: Forbidding Mourning" is ……………
(A) Eighteen                 (B) Thirty Six
(C) Fourteen                 (D) Thirty Two
Answer: B

36.       The curfew tolls the knell of parting day,
The lowing herd wind slowly o'er the lea.
These lines are from a poem by :
(A) Shakespeare         (B) Thomas Gray
(C) John Dryden          (D) Alexander Pope
Answer: B
37.       According to Francis Bacon, the chief use for ornament in studies is in ……………
(A) privateness             (B) retiring
(C) discourse                (D) judgement
Answer: C
38.       The servant of Faustus who uses his master's books to learn how to summon devils :
(A) Wagner       (B) Robin
(C) Rafe                        (D) Cornelius
Answer: A
39.       The University where Hamlet studied :
(A) Wittenberg              (B) Oxford
(C) Cambridge             (D) Constantinople
Answer: A
40.    Crabtree is a character in :
(A) The Tempest                      (B) The Rivals
(C) The Way of the World      (D) The School for Scandal
Answer: D

 Part 1  Part 2  Part 3  Part 4  Part 5  Part 6  Part 7  Part 8  Part 9  Part 10

0 comments:

Post a Comment