Thursday, 28 January 2016

KPSC Lecturer in English Solved Paper (578/2012) 27-10-2015 - Part 5

41.       "The Tiger" is ……………. stanzas in length.
(A) four              (B) six
(C) eight                        (D) nine
Answer: B
42.       "Ode on Intimations of Immortality" recollects ……………
(A) Old age       (B) Childhood
(C) Middle age (D) Early Childhood
Answer: D
43.       If winter comes, can spring be far behind ?
Who wrote this line ?
(A) Wordsworth            (B) Coleridge
(C) Shelly                      (D) Keats
Answer: C
44.       Each stanza of "Ode on a Grecian Urn" consists of ………….. lines.
(A) four              (B) six
(C) eight                        (D) ten
Answer: D
45.       "Ulysses" is a poem written in ……………
(A) Free verse              (B) Blank verse
(C) Rhymed verse       (D) Trochee
Answer: B

46.       The poem "My Last Duchess" is set during the late …………….
(A) French Renaissance       (B) British Renaissance
(C) Spanish Renaissance     (D) Italian Renaissance
Answer: D
47.       Which sea is mentioned in connection with Sophocles in "Dover Beach" ?
(A) English Channel              (B) Red Sea
(C) Aegean Sea                       (D) Strait of Dover
Answer: C
48.       Essays of Elia is collection of essays written by ………………..
(A) Dryden        (B) Charles Lamb
(C) J.S. Mill       (D) E.V. Lucas
Answer: B
49.       How many daughters Mrs. and Mr. Bennet have in Pride and Prejudice ?
(A) five               (B) six
(C) three            (D) four
Answer: A
50.    The alternate title of Oliver Twist is :
(A) A Rake's Progress                        (B) The Orphan's Progress
(C) A Kid's Progress                (D) The Parish Boy's Progress
Answer: D

 Part 1  Part 2  Part 3  Part 4  Part 5  Part 6  Part 7  Part 8  Part 9  Part 10

0 comments:

Post a Comment