Monday, 15 February 2016

KPSC Lecturer in Computer Science Solved Paper (002/2012) 23-11-2015 - Part 10

91.       The Artificial intelligence is concerned with designing intelligent computer system that exhibits intelligent characteristics expressed by …………….
(A) Functional behavior         (B) Human behavior
(C) Human brain                     (D) Statistical analysis
Answer: B
92.       In a program module such as procedure or a function the role of parameters is to
(A) serve as module's input and output
(B) indicate the number of variables that will be declared in the module
(C) isolate calculations that could potentially cause errors
(D) reassign data types to variables declared in the main program
Answer: A
93.       Which of the following functions is performed by the compiler?
(A) Formatting program output
(B) Evaluating the data passed to the program modules
(C) Connecting multiple object programs
(D) Translating a source program into object code
Answer: D
94.       A …………… is a set of information that is exchanged between a client and a web browser and a web server during an HTTP transaction.
(A) infoset         (B) clientinfo
(C) cookies       (D) transkie
Answer: C
95.       Which of the following steps should be taken first in the development of a web site?
(A) creating links for navigating the site.
(B) drafting the text for the site.
(C) mapping out the structure and contents of the site.
(D) inserting image place holders.
Answer: C

96.       PHP scripts are used in
(A) server side scripting                      (B) command-line scripting
(C) Client-side GUI application         (D) All of the above
Answer: D
97.       Which webserver is developed by Microsoft?
(A) Apache Tomcat                                         (B) Caudium
(C) Internet Information Services(IIS)          (D) WEBrick
Answer: C
98.       Which of the following is not an ASP.NET page event?
(A) Init                            (B) Load
(C) Import                      (D) Disposed
Answer: C
99.       The exact format of frame in case of synchronous transmission depends on whether transmission scheme is
(A) digital                                               (B) analog
(C) either character oriented or bit-oriented            (D) none of the above
Answer: C
100.    A module which is a collection of functions and data designed to be used by another application is called
(A) Abandon                 (B) DLL
(C) LCID                        (D) PICS
Answer: B



0 comments:

Post a Comment