Wednesday, 10 February 2016

KPSC Lecturer in Computer Science Solved Paper (002/2012) 23-11-2015 - Part 8

71.       Which of the following UML diagram has a static view
(A) Collaboration         (B) Use case
(C) State-chart              (D) Activity
Answer: B
72.       What is the goal of the requirements analysis and specifications phase of the software development life cycle?
(A) Understanding the customer requirements and organize them in an informal document
(B) Determining the scope of the software
(C) Analyzing the cost of the development
(D) none of the above
Answer: A
73.       Which diagram in UML shows a complete or a partial view of the structure of a modeled system at a specific time
(A) Sequence diagram           (B) Collaboration diagram
(C) Class diagram                   (D) Object diagram
Answer: D
74.       SRS document is called a black box specification of a system because
(A) It does not contain the contradictory material
(B) It does not contain the user document
(C) SRS document should specify only the external behavior of the system
(D) none of the above
Answer: C
75.       Which of the following is the structural model that demonstrate the other system in the environment of the system being developed
(A) System context model      (B) Interaction model
(C) Environmental model       (D) Both system context and interaction
Answer: A

76.       In object oriented design of software which of the following is not true
(A) Object inherits the properties of the class
(B) Classes are defined based on the attributes of the object
(C) Objects can belong to two classes
(D) Classes are always different
Answer: C
77.       Quality management in software engineering is also known as
(A) SQA             (B) SQM
(C) SQI              (D) SQA & SQM
Answer: A
78.       Which of the following is not a core step of Six Sigma?
(A) Define                     (B) Control
(C) Measure                 (D) Analyse
Answer: B
79.       According to ISO 9001, inspection and testing comes under which management responsibility
(A) Process control                  (B) Document control
(C) Control of non-conforming products     (D) Servicing
Answer: A
80.    What involves preparing software for external release and keeping track of the system version that have been released for customer use
(A) System building                (B) Release management
(C) change management       (D) Version management
Answer: B



0 comments:

Post a Comment