Sunday, 21 February 2016

Vocational Teacher in Computer Science (98/2013) Solved Paper 26/07/2013 - Part 5

41.       Which among the following is/are a step to build a system to solve a particular problem?
(1)  Define the problem
(2)  Analyze the problem
(3)  Isolate and represent the task knowledge
(4)  None of these
(A) Only (1)                   (B) Both (2) and (3)
(C) (1), (2) and (3)        (D) Only (4)
Answer: C
42.       Specifying one or more states that would be acceptable as solution to the problem is called ............... state.
(A) Initial            (B) Goal
(C) Ending        (D) None of these
Answer: B
43.       The first requirement of a good control strategy is that it .................
(A) cause motion                     (B) be systematic
(C) both (A) and (B)                 (D) none of these
Answer: A
44.       Each path does not reach the goal is called a .............. path.
(A) Success      (B) Complete
(C) Failed          (D) Partial
Answer: D
45.       To conduct a breadth first search add the new path, if any, to the ............... the queue.
(A) Back                        (B) Front
(C) Middle         (D) None of these
Answer: A

46.       The best first search algorithm is simplification of an algorithm called:
(A) Depth first   (B) AO*
(C) A*                 (D) None of these
Answer: C
47.       Which among the following are/is the properties for the representation of knowledge in a particular domain?
(1) Representation adequacy                       (2) Inferential adequacy
(3) Inferential efficiency                     (4) Acquisition efficiency
(A) Only (1)                   (B) (1) and (2)
(C) All of the above     (D) None of the above
Answer: C
48.       A semantic grammar is a ................. grammar.
(A) Case                        (B) Context sensitive
(C) Context free           (D) None of these
Answer: C
49.       The collection of attributes in a frame is usually called:
(A) Constraints             (B) Slot
(C) Features                 (D) None of these
Answer: B
50.    Minimax procedure is a .............. process.
(A) Depth first               (B) Slot
(C) Features                 (D) None of these
Answer: A



0 comments:

Post a Comment