Tuesday, 23 February 2016

Vocational Teacher in Computer Science (98/2013) Solved Paper 26/07/2013 - Part 6

51.       A packet switching network is:
(A) Free
(B) Allows communication channels to be shared among more than one user
(C) Can reduce the cost of using an information utility
(D) Both (A) and (B)
Answer: B
52.       Routing algorithms are of ............... types.
(A) 4       (B) 3
(C) 1       (D) 2
Answer: D
53.       Expansion of CRC:
(A) Cyclic Redundancy Code                       (B) Cyclic Redundancy Check
(C) Cyclic Repeating Code                (D) None of these
Answer: B
54.       The sending and receiving TCP entities exchange data in the form of:
(A) Segments               (B) Packets
(C) Fragments              (D) None of these
Answer: A
55.       A UDP length field includes the .............. byte header and the ...............
(A) 16, checksum        (B) 4, checksum
(C) 16, data                   (D) 8, data
Answer: D

56.       RARP expands to:
(A) Remote Address Resolution Protocol
(B) Routing Address Resolution Protocol
(C) Relocation Address Resolution Protocol
(D) None of these
Answer: D
57.       Email system comprises ............... sub systems.
(A) 2       (B) 3
(C) 4       (D) none of these
Answer: A
58.       The error correcting and detecting properties of a code depends on its:
(A) code word                           (B) parity bits
(C) hamming distance                        (D) none of these
Answer: X
59.       Which layer functions as liaison between user support layers and network support layers?
(A) Network       (B) Physical
(C) Transport    (D) Session
Answer: C
60.    IPV6 has ............. bits address.
(A) 32     (B) 64
(C) 128  (D) none of these
Answer: C



0 comments:

Post a Comment