Thursday, 25 February 2016

Vocational Teacher in Computer Science (98/2013) Solved Paper 26/07/2013 - Part 7

61.       UML is a de facto standard for:
(A) Procedure oriented           (B) Object oriented
(C) Flow oriented                     (D) None
Answer: B
62.       The state of an object is represented as a set of object ..............
(A) Functions   (B) Operations
(C) Classes       (D) Attributes
Answer: D
63.       ....................... consists of focusing on essential aspects of an entity and ignoring accidental properties.
(A) Encapsulation       (B) Abstraction
(C) Polymorphism       (D) Inheritance
Answer: B
64.       Component diagrams are used to describe the .............. artifacts of a system.
(A) Virtual          (B) Logical
(C) Physical      (D) None of these
Answer: C
65.       In a state based diagram the transitions are represented by ................. between nodes.
(A) Line             (B) Dotted line
(C) Double line            (D) Arc
Answer: X

66.       .................. is a measure of interdependence of two objects.
(A) Cohesion                (B) Coupling
(C) Encapsulation       (D) None of these
Answer: B
67.       The ................ connector bridges a component’s required interface with the provided interface of another component.
(A) Delegation              (B) Assembly
(C) Line                         (D) None of these
Answer: B
68.       .................... behaviour in a class interface is behaviour that simply doesn’t belongs to that class and its objects.
(A) Illegal                       (B) Irrelevant
(C) Dangerous             (D) None of these
Answer: X
69.       In software development, ................... highlights the designer’s purpose in creating a particular module.
(A) Behaviour               (B) Interface
(C) States                      (D) Cohesion
Answer: D
70.    Mix-in classes encourage code reuse and avoid pathologies associated with ............. inheritance.
(A) Hybrid                      (B) Multiple
(C) Multi level               (D) Single
Answer: B



0 comments:

Post a Comment