Tuesday, 26 July 2016

Assistant Engineer (Civil) (139/2012) Solved Paper - Part 10

91.       The Plasticity index of the granular sub base material should be
(A) less than 6              (B) greater than 6
(C) greater than 9        (D) between 15 and 20
Answer: A
92.       For removal of temporary hardness in water
(A) Water os filtered    (B) Water is boiled
(C) Lime is added        (D) Chlorination is done
Answer: B
93.       Zeolite is
(A) A naturally occurring salt             (B) Hydrated silica
(C) Hydrated alumina-silicate                       (D) Dehydrated calcium silicate
Answer: C
94.       Coagulants are used when turbidity of water is more than
(A) 50ppm         (B) 60 ppm
(C) 70 ppm        (D) 80 ppm
Answer: A
95.       The Contact pressure distribution under a rigid footing on a cohesion less soil Would be
(A) Uniform throughout
(B) Zero at centre and maximum at edges
(C) Zero at edges and maximum at centre
(D) Maximum at edges and minimum at centre
Answer: C

96.       The minimum grade of concrete used for RCC work shall be
(A) M10              (B) M15
(C) M20             (D) M30
Answer: C
97.       The stripping time for form work props of beam having span more than 6m is
(A) 2 days          (B) 7 days
(C) 14 days       (D) 21 days
Answer: D
98.       In water bound macadam roads, binding material to hold stones is
(A) sand                        (B) red earth
(C) cement        (D) quarry dust
Answer: B
99.       Plinth area of a building is
(A) Built up covered area measured at sill level
(B) Built up covered area measured at lintel level
(C) Built up covered area measured at plinth level
(D) carpet area
Answer: C
100.    The maximum horizontal distance between reinforcement in RCC slab in tension as per IS 456 is
(A) Three times the effective depth or 300 mm whichever is less
(B) Three times the effective depth
(C) 300mm
(D) 150 mm
Answer: A


0 comments:

Post a Comment