Tuesday, 19 July 2016

Assistant Engineer (Civil) (139/2012) Solved Paper - Part 4

31.       Which of the following is not an excavating equipment
(A) Power shovel         (B) Scrapper
(C) Drag line                 (D) Hoe
Answer: B
32.       An Ideal flow of any fluid must fulfil the
(A) Neweton’s Law of Viscosity        (B) Neweton’s Law of Motion
(C) Boundary layer Theory                (D) Continuity Equation
Answer: D
33.       A cubical tank is filled with water. If side of tank is 1m ,pressure on the base of the tank will be
(A) 10 000 kg    (B) 5 000 kg
(C) 1000 kg       (D) 4 000 kg
Answer: C
34.       The buoyancy depends upon the
(A) The pressure with which the liquid is displaced
(B) weight of the liquid displaced
(C) viscosity of the liquid
(D) compressibility of the liquid
Answer: B
35.       Block of wood 2m long, 2m wide and 1m deep is floating horizontally in water. If density of wood is 800 kg/m3, then the volume of water displaced will be
(A) 3.2 cum       (B) 2.6 cum
(C) 2 cum          (D) 6 cum
Answer: A

36.       The flow in a pipe or channel is said to be uniform when
(A) The liquid particles at all sections have the same velocities
(B) The liquid particles at different sections have different velocities
(C) the quantity of liquid flowing per second is constant
(D) each liquid particles has a definite path
Answer: A
37.       Flow in a pipe is laminar if the Reynold’s number is
(A) equal to 10 000                  (B) Between 4000 and 6000
(C) between 2000 and 4000  (D) less than 2000
Answer: D
38.       Two pipe systems in series are said to be equivalent when
(A) the average diameter in both systems is same
(B) the average friction factor in both the system is same
(C) the total length of the pipes is the same in both the systems
(D) the discharge under the same head is same in both the systems
Answer: D
39.       In open channel water flows under
(A) force of gravity                   (B) atmospheric pressure
(C) hydrostatic pressure         (D) mechanical pressure
Answer: A
40.    Weir may be used to measure
(A) velocity of flow                               (B) pressure
(C) discharge in a river or channel  (D) kinetic energy
Answer: C


0 comments:

Post a Comment