Saturday, 30 July 2016

HSST Computer Science Solved Paper (SR For ST) 144/2013 - Part 5

41.       In the spiral model 'risk analysis' is performed
(A) in every loop                                  (B) in the first and second loop
(C) before using spiral model                        (D) in the first loop
Answer: Question Cancelled
42.       The technique of improving the priority of process waiting in queue for CPU allocation is called .......................
(A) Starvation               (B) Ageing
(C) Revocation             (D) Relocation
Answer: B
43.       PSW is saved in stack when there is a
(A) interrupt recognized                     (B) execution of CALL instruction
(C) execution of RST instruction      (D) all of these
Answer: A
44.       The default subnet mask for a Class C network is
(A) 127.0.0.1                 (B) 255.0.0.0
(C) 255.255.0.0            (D) 255.255.255.0
Answer: D
45.       Which one of the following is NOT an advantage of Distributed System?
(A) Reliability                (B) Incremental growth
(C) Resource sharing (D) None of the above
Answer: D

46.       Cache memory is based
(A) on the property of locality of reference
(B) on the fact that references generally tend to cluster
(C) on the heuristic 90-10 rule
(D) all of the above
Answer: A
47.       The language component of DBMS which can be embedded in a program is
(A) the database administrator (DBA)
(B) the data manipulation language (DML)
(C) the data definition language (DDL)
(D) a query language
Answer: B
48.       A computer system that permits multiple users to run programs at same time is ..................
(A) Real time system                           (B) Time sharing system
(C) Multiprogramming system           (D) Multi tasking system
Answer: D
49.       What is the ouput of the following code segment?
void test()
{
char c;
cin.get(c);
if (c!='\n'){
test();
cout.put(c);
}}
(A) It will print an empty line
(B) The string entered is printed as it is
(C) It will go into an infinite loop
(D) The string entered is printed in reverse order
Answer: D
50.    Which of the following statement is the negation of the statement, "10 is even and -5 is negative"
(A) 10 is even and -5 is not negative
(B) 10 is odd and -5 is not negative
(C) 10 is even or -5 is not negative
(D) 10 is odd or -5 is not negative
Answer: D


0 comments:

Post a Comment