Thursday, 4 August 2016

HSST Computer Science Solved Paper (SR For ST) 144/2013 - Part 10

91.       An n-bit microprocessor has
(A) n-bit program counter       (B) n-bit ALU
(C) n-bit address register        (D) n-bit instruction register
Answer: D
92.       Which one of the following is NOT a scripting language?
(A) Javascript               (B) HTML
(C) Postscript                (D) XML
Answer: C
93.       Which one of the language paradigms express the addition of two values as (+10 20)?
(A) procedural  (B) object-oriented
(C) logic             (D) functional
Answer: D
94.       In the spiral model 'risk analysis' is performed
(A) before using spiral model
(B) in the first and second loop
(C) in every loop
(D) in the first loop
Answer: C
95.       Merging four sorted files containing 50, 10, 25 and 15 records respectively takes .................... time
(A) O(200)         (B) O(175)
(C) O(125)         (D) O(100)
Answer: D

96.       Which one of the following is NOT a fundamental process state?
(A) blocked       (B) ready
(C) terminated  (D) executing
Answer: A
97.       The circuit that is used to store one bit of data is
(A) Decoder      (B) Register
(C) Encoder      (D) Flip Flop
Answer: D
98.       Average time required to reach a storage location in memory and read its contents is
(A) turnaround time     (B) transfer time
(C) seek time                (D) access time
Answer: D
99.       Using Bubble sort, the number of interchanges required to sort 5, 1, 6, 2 and 4 in ascending order is
(A) 7       (B) 5
(C) 8       (D) 6
Answer: B
100.    SRD atands for
(A) Software Requirements Definition
(B) Structured Requirements Diagram
(C) Software Requirements Diagram
(D) Structured Requirements Definition
Answer: Question Cancelled


0 comments:

Post a Comment