Monday, 1 August 2016

HSST Computer Science Solved Paper (SR For ST) 144/2013 - Part 7

61.       Which one of the following TCP/IP protocol is used for transferring e-mail messages from one machine to another?
(A) RPC             (B) FTP
(C) SMTP          (D) RTP
Answer: C
62.       Among the following, which one is used to connect two systems, specifically if the systems use different protocols.
(A) hub              (B) bridge
(C) gateway      (D) repeater
Answer: C
63.       The disadvantage of a pipe is that
(A) It is a one way communication channel
(B) It dies along with the process that created it
(C) It cannot be shared by unrelated processes
(D) All of the above
Answer: D
64.       a subschema expresses
(A) the physical view  (B) the logical view
(C) the external view   (D) all of the above
Answer: C
65.       Given that modules X and Y operate on the same input and output data, then the cohesion is
(A) Procedural  (B) Communicational
(C) Logical        (D) Sequential
Answer: B

66.       Which among the following sorting methods is the most suitable one for sorting a list which is almost sorted
(A) Bubble Sort                        (B) Quick sort
(C) Selection sort         (D) Insertion sort
Answer: A
67.       ..................... is the scheduler which selects processes from secondary storage for scheduling
(A) Process scheduler                        (B) Short term scheduler
(C) Medium term scheduler   (D) Long term scheduler
Answer: C
68.       Among the following which one is NOT a weighted code?
(A) Binary number system     (B) Excess 3 code
(C) Decimal number system  (D) None of these
Answer: B
69.       LDAP stands for
(A) Large Directory Access Protocol
(B) Lightweight Directory Access Protocol
(C) Large Data Access Protocol
(D) Lightweight Data Access Protocol
Answer: B
70.    EPROM is erased by using
(A) Ultraviolet rays                   (B) 24 V electric pulse
(C) 12 V electric pulse                        (D) infrared rays
Answer: A


0 comments:

Post a Comment