Monday, 15 August 2016

Medical Records Librarian Gr II (102/2011) - Part 1

Category Code: 102/2011
Question Paper Code: 5/2014/OL
Exam: Medical Records Librarian Gr II
Date of Test: 15-12-2014
1.       Medical Audit is to assess the ………….. of medical records.
(A) Quantity                  (B) Quality
(C) Efficiency               (D) Quantity & Quality
Answer: B
2.       ……………… is known as key of medical records.
(A) Diagonosis index  (B) Address index
(C) Name Index           (D) Doctors name index
 Answer: C
3.       In ICD-'U' code is for ………….
(A) Not specified site   (B) Future expansion
(C) No sub site             (D) Unknown site
Answer: B
4.       World health day is ……………
(A) 7 th February         (B) 7 th June
(C) 7 th April                 (D) 7 th August
Answer: C
5.       This part of the word is found following the stem and gives further information about the stem. It is …………..
(A) Prefix           (B) Root
(C) Suffix          (D) Combining vowel
Answer: C

6.       Normally an adult has ……….. of blood.
(A) 3 to 4 litres              (B) 5 to 6 litres
(C) 6 to 7 litres              (D) 4 to 5 litres
Answer: B
7.       Write medical term of an accumulation of blood in the uterus.
(A) Hematometra         (B) Hematometry
(C) Hematomyelia       (D) Hematoma
Answer: A
8.       Most occurring value in a series of data is known as ……………
(A) Mean           (B) Median
(C) Mode           (D) Standard deviation
Answer: C
9.       Luoco means
(A) White           (B) Yellow
(C) Blue             (D) Red
Answer: A
10.    A patient has only one case record into which all documents relating to past and present medical care are placed.
(A) In patient record                (B) Out patient record
(C) Comprehensive record    (D) Decentralized record
Answer: C


0 comments:

Post a Comment