Monday, 22 August 2016

Medical Records Librarian Gr II (102/2011) - Part 8

71.       ……………… are chemical substances produced in one part of the body that regulate the activities of certain organs or group of cells in other part of the body.
(A) Enzymes     (B) Anti bodies
(C) Estrogen     (D) Hormones
Answer: D
72.       The ability to detect changes in the environment is …………..
(A) Movement               (B) Sensitivity
(C) Sensation               (D) Power
Answer: B
73.       Name the ductless gland is ……………..
(A) Endocrine gland   (B) Exocrine gland
(C) Thyroid gland        (D) Pituitary gland
Answer:-Question Cancelled
74.       Blood cells are manufactures in the ……………..
(A) Bone                        (B) Liver
(C) Bone marrow         (D) Gall blader
Answer: C
75.       A small bone to which the tongue is attached
(A) Maxillary     (B) Ethmoid
(C) Frontal        (D) Hyoid
Answer: D

76.       These act as shock absorbers, preventing damage to the structure
(A) Vertebral column               (B) Curvatures
(C) Inter vertebral discs          (D) Cartilage
Answer: C
77.       Write the meaning of steato
(A) Fat                (B) High
(C) Behind        (D) Thick
Answer: A
78.       Medical term of breast bone is ……………
(A) Sternum                  (B) Ribs
(C) Colar bones           (D) Clavicle
Answer: A
79.       Alpha fetoprotein is a blood test for detect
(A) Down's syndrome             (B) Hormone deficiency
(C) Vitamin deficiency                        (D) Iodine deficiency
Answer: A
80.    Normal blood pressure is
(A) 100/70 mm Hg                   (B) 120/80 mm Hg
(C) 80/120 mm Hg                   (D) 110/70 mm Hg
Answer: B


0 comments:

Post a Comment