Friday, 5 August 2016

Pharmacist Grade 2 Ayurveda 336/2013 - Part 1

FINAL ANSWER KEY
Question Paper Code: 7/2014/OL
Category Code: 336/2013
Exam: Pharmacist Grade 2 Ayurveda
Date of Test: 30-12-2014
Alphacode A

1.       On the banks of which river the famous city of Kolkata situated?
(A) Indus                       (B) Hughly
(C) Brahmaputhra       (D) Periyar
Answer: B
2.       The length of Indian coastline is?
(A) 5000 km                  (B) 5500 km
(C) 7516.6 km               (D) 5800 km
Answer: C
3.       Name the longest peninsular river of India?
(A) Godavari                 (B) Kaveri
(C) Tapthi                      (D) Narmada
Answer: A
4.       The Governor General of India at the time of foundation of Indian National Congress was?
(A) Lord Chelmsford   (B) Lord Dalhousie
(C) Lord Dufferin         (D) Lord Ripon
Answer: C
5.       Which was the only session of JNC Presided by Gandhi?
(A) Allahabad   (B) Guwahati
(C) Belgaum     (D) Kakinad
Answer: Question Cancelled

6.       Who was the first to describe the mutiny of 1857 as the first war of Indian Independence?
(A) Subash Chandra Bose    (B) V D Savarkar
(C) Romila Taper                     (D) Tharachand
Answer: B
7.       How many National water ways are there in India?
(A) 3       (B) 5
(C) 7       (D) 9
Answer: Question Cancelled
8.       Bhagat Singh was sentenced to death in which case?
(A) Kakori case                                    (B) Chauri-Chaura Case
(C) Assembly Bomb Case      (D) Lahore Conspiracy Case
Answer: D
9.       Which day is observed as Human Right Day?
(A) May 10                    (B) Dec 10
(C) June 10                  (D) October 10
Answer: B
10.    In which session of INC,the moderates and extremists reunited?
(A) Lucknow     (B) Lahore
(C) Madras        (D) Calcutta
Answer: A


0 comments:

Post a Comment