Saturday, 6 August 2016

Pharmacist Grade 2 Ayurveda 336/2013 - Part 2

11.       The 'Savarna Jatha' to support the Vaikkom Satyagraha was organised by?
(A) T K Madhavan                   (B) K Kelappan
(C) Mannath Padmanabhan (D) A K Gopalan
Answer: C
12.       The founder of Atma Vidya Sangham?
(A) Ayyappan                           (B) Thycand Ayya
(C) Sahodaran Ayyappan      (D) Vagbatananda Gurudeva
Answer: D
13.       Who is known as the father of Kerala Renaissance?
(A) Kumaranasan                    (B) Sree Narayana Guru
(C) Chattampi Swamikal        (D) V T Bhattathiripad
Answer: B
14.       Owner of Swadeshabhimani edited by K Ramakrishna Pillai?
(A) C V Kunjiraman     (B) K kelappan
(C) Dr.Palpu                 (D) Vakkom Abdul Khadir Maulavi
Answer: D
15.       When was the historic temple Entry Proclamation made?
(A) Nov 12,1936                       (B) April 12,1936
(C) March 12,1936                  (D) June 12,1936
Answer: A

16.       Which actress of Harry Potter Movie series was appointed as the Good will Ambassador for UN Women?
(A) Juliya Roberts        (B) Emma Watson
(C) Jennifer Lopez      (D) Kait Winslet
Answer: B
17.       Operation Protective Edge is the name of which country's controversial military action launched on its neighborhood?
(A) Israel            (B) Syria
(C) Jordan         (D) Egypt
Answer: A
18.       World population Day was observed on:
(A) June 11                   (B) July 11
(C) August 11               (D) March 11
Answer: B
19.       Who received the Golden Ball award for the best player of the FIFA World Cup 2014?
(A) Miroslav Klose       (B) Karim Bensema
(C) Angel D'maria        (D) Lionel Messi
Answer: D
20.    Who scored the first Double century in one day International Cricket?
(A) verendar Sehway              (B) Sachin Tendulkar
(C) Virat Kohli                          (D) Shahid Afridi
Answer: B


0 comments:

Post a Comment