Thursday, 25 August 2016

Pharmacist Grade 2 Health Services 605/2013 - Part 1

Question Paper Code: 4/2015/OL
Category Code: 605/2013
Exam: Pharmacist Grade 2 Health Services
Date of Test 31-01-2015
Alphacode A

1.       Who was the Founder of 'Araya Samaj'.
(A) Poykayil Sree Kumara Guru Deva
(B) Bhrahmananda Siva Yogi
(C) K.P. Karuppan
(D) Rajaram Mohan Roy
Answer: C
2.       Who is known as the Architect or patron saint of modern All India Services(IAS&IPS)
(A) Warren Hasting                             (B) Sardar Vallabhai Patel
(C) Maulana Abdul Kalam Azad       (D) Lord Rippon
Answer: B
3.       Which of the following regions in India is the richest in iron and coal deposits ?
(A) Chota Nagpur Plateau     (B) Southern Region
(C) Himalayan Region                       (D) Thar Desert
Answer: A
4.       'Stride toward Freedom' is autobiography of
(A) Nelson Mandela                (B) Khama N Kruma
(C) Martin Luther King Jr.      (D) Aung Sang Suki
Answer: C
5.       Longest Rail Bridge in India
(A) Ganga Rail Bridge                        (B) Jubily Railway Bridge
(C) Nehru Setu Bridge                       (D) Vembanad Rail Bridge
Answer: D

6.       The disputed 'Babli Project' is situated across the river ……………
(A) Krishna                   (B) Godavari
(C) Narmada                 (D) Thapthi
Answer: B
7.       Which city in India is called as 'Zero mile centre of India' ?
(A) Chennai                 (B) Kulu
(C) Shimla                    (D) Nagpur
Answer: D
8.       'Boko Haram' is a terrorist organization in ………….
(A) Nigeria                    (B) Tunishia
(C) Iraq                          (D) Egypth
Answer: A
9.       70% of the Rainfall in Kerala is from 'Kalavarsham'. It is
(A) North East Monsoon        (B) East Asian Monsoon
(C) South East Monsoon       (D) South West Monsoon
Answer: D
10.    'Gate Way of India' build in 1911 in commemoration of the visit of ………..
(A) King Henry I and Metilda of Scotland
(B) King George IV and Maria Fitzherbert
(C) King William IV and Saxe Meninger
(D) King George V and Queen Mary
Answer: D


0 comments:

Post a Comment