Thursday, 15 September 2016

Chief General Manager Exam 27-01-2015 Category Code: 296/2011 - Part 3

21.       Societies which are bond to keep fluid resources are
(A) Societies having deposits
(B) Societies doing Marketing business
(C) Societies doing Consumer business only
(D) Societies dealing coir products
Answer: A
22.       Among the following which is not the privileges of a Consumer Co-operative Society
(A) Charge on land owned by its loanees
(B) Exemption from income tax
(C) Deduction from the salary of loanees
(D) Exemption from stamp duty
Answer: B
23.       The amendment of the bye-law shall have approval from
(A) Chief Executive     (B) Managing Director
(C) President                (D) General Body
Answer: D
24.       Rule 6 of Kerala Co-operative Societies Act deals with
(A) Registrar of co-operative society
(B) Model bye-law
(C) Amendment of bye-law
(D) First General Body
Answer: B
25.       Which type of societies are allowed to admit any other society as nominal or associate member
(A) Coir Societies                    (B) Scheduled Caste Societies
(C) Hand loom Societies        (D) Hospital Societies
Answer: D

26.       Which of the following would be classified by Herzberg as a hygiene factor?
(A) Achievement          (B) Company policy
(C) Promotion               (D) Responsibility
Answer: B
27.       Achievement motivation relates to
(A) Need of the person           (B) Knowledge of the person
(C) experience of the person            (D) aptitude of the person.
Answer: A
28.       A transformational leader is one
(A) who is involved in organizational change
(B) who provides new ways of carrying out management.
(C) who inspires the workers to new levels by offering them a vision of a better future
(D) who tries to transform their staff by giving them rewards for what they do
Answer: C
29.       Decision making does not include:
(A) identifying the problem
(B) evaluating alternatives
(C) select a preferred alternative
(D) making forecast
Answer: D
30.    The most democratic form of organization is
(A) line               (B) line and staff
(C) functional   (D) committee
Answer: D


0 comments:

Post a Comment