Monday, 19 September 2016

Chief General Manager Exam 27-01-2015 Category Code: 296/2011 - Part 7

61.       The Finance Act 2012 gives income tax rates for Assessment Year
(A) 2010-11                   (B) 2011-12
(C) 2012-13                  (D) 2013-14
Answer: D
62.       The Environment Protection Act came into force from
(A) 1986                        (B) 1987
(C) 1988                        (D) 1991
Answer: A
63.       Which of the following is limitation of Environmental Analysis
(A) Does not foretell the future
(B) Not a sufficient guarantor of organizational effectiveness
(C) Offers one basis for organizational learning
(D) All of the above
Answer: D
64.       Which of the following is not the advantage of socialism
(A) Goal oriented economy
(B) Eradication of exploitation
(C) State Capitalism
(D) No cyclical fluctuations
Answer: C
65.       A mixed economy is ……....... a planned economy
(A) Necessarily                        (B) Compulsorily
(C) Statutory                 (D) Voluntary
Answer: A

66.       "A good environment is good business." Who said ?
(A) Jawaharlal Nehru             (B) Dr. M.S. Swaminathan
(C) Peter.F.Drucker                 (D) Dr.S.S.Rao
Answer: B
67.       SWOT analysis forming part of ……………
(A) Strategy formulation         (B) Long range planning
(C) Short range planning       (D) Strategy implementation
Answer: A
68.       The first Five Year Plan was launched in the year
(A) 1950                        (B) 1948
(C) 1951                        (D) 1956
Answer: C
69.       Indian Institute of Science is established by
(A) Tata              (B) Birla
(C) Bajaj                        (D) Singhania
Answer: A
70.    According to BCG matrix a business which has a high growth rate but a weak market share is referred to as
(A) Cash Cow              (B) Dog
(C) Star                          (D) Question Mark
Answer: D


0 comments:

Post a Comment