Friday, 23 September 2016

Chief General Manager Exam 27-01-2015 Category Code: 297/2011 - Part 1

Question Paper Code: 2/2015/OL
Category Code: 297/2011
Exam: Chief General Manager Society Category
Date of Test 27-01-2015
1.       Who has won the shanti swaroop Bhatnagar award 2014 for Biological science
(A) Roop Malik             (B) G.Venkatamohan
(C) Anurag Agarwal    (D) K.Ramakrishnaprasad
Answer: A
2.       The place where Ayyankali started a school for the depressed classes in 1904
(A) Vizhinjam               (B) Varkala
(C) Venganur               (D) Panmana
Answer: C
3.       'Mathrubhoomi', the national daily in Malayalam started its publication in
(A) 1922                        (B) 1923
(C) 1924                        (D) 1925
Answer: B
4.       What was the slogan for Asian games held at Incheon 2014
(A) Green, Clean and Friendship
(B) We cheer, We share, We win
(C) The Games of your life
(D) Diversity shines Here
Answer: D
5.       ……........... is the centre of Mukuthisamaram held in Kerala
(A) Arattupuzha           (B) Chengara
(C) Panthalam             (D) Chempazhanthi
Answer: C

6.       Which amendment of Indian Constitution gave Delhi the title 'National Capital Territory'
(A) 67                 (B) 69
(C) 68                 (D) 86
Answer: B
7.       Which among the following is the publication of Kerala Grandhasala Sangam
(A) Keli                          (B) Thaliru
(C) Grandhalokam      (D) Malayalee
Answer: C
8.       Jeevitha Samaram is the autobiography of ..................
(A) Cherukadu             (B) C.Kesavan
(C) T.K.Madhavan       (D) Vagbhatananda
Answer: B
9.       ………........ is the free medical treatment scheme of Kerala government to children below 18 years suffering severe diseases
(A) Snehitha                 (B) Thalolam
(C) Kaithangu              (D) Kiranam
Answer: B
10.    Which among the following was a Bhuddhist centre of ancient Kerala
(A) Vizhinjam               (B) Sreemoolavasam
(C) Kanthalur               (D) Ezhimalai
Answer: B


0 comments:

Post a Comment