Wednesday, 28 September 2016

Chief General Manager Exam 27-01-2015 Category Code: 297/2011 - Part 6

51.       W, X and Y jointly promised to pay Rs 8, 00,000 to Z. Before performance of contract Y died. Here the contract
(A) Becomes void on Y's death
(B) should be performed by W and X along with Y’s legal representative
(C) should be performed by W and X alone
(D) Should be renewed between W, X and Z
Answer: Question Cancelled
52.       As per Consumer Protection Act 1986, National commission was established and it started its functioning W.e.f.
(A) 1988                        (B) 1992
(C) 1987                        (D) 1993
Answer: A
53.       The concept ‘bancassurance’ was originated in ……………….
(A) France         (B) china
(C) India                        (D) USA
Answer: A
54.       An agreement which is enforceable by law at the option of one or more of the parties there to but not at the option of the other or others is a
(A) Valid contract         (B) Void contract
(C) Voidable contract  (D) Illegal contract
Answer: C
55.       The delivery of goods by one person to another for some specific purpose, is known as
(A) Bailment                 (B) Pledge
(C) Hypothecation       (D) Mortgage
Answer: A

56.       Power Distance Index of 77 compared to the World average of 56.5 for India indicates
(A) High level of political corruption
(B) High level of Gender Empowerment Index
(C) High level of equality of power and wealth within the society
(D) High level of inequality of power and wealth within the society
Answer: D
57.       Which among the following is not a model related to social responsibility?
(A) Carroll's Model       (B) Orgburn's Model
(C) Halal's Model         (D) Ackerman's Model
Answer: B
58.       …………… refers to the enterprises owned and managed jointly by the private and government sectors
(A) Co-operative sector           (B) Public sector
(C) Joint sector                         (D) Social sector
Answer: C
59.       Which, of the following, is not related to Water Pollution Protection Legislations in India?
(A) The Easement Act,1882
(B) The Indian Fisheries Act,1897
(C) The Indian Stream Vessel Act,1917
(D) The Water Preservation Act, 1925
Answer: D
60.    Kyoto Protocol pertains to:
(A) Globalization                      (B) Environment protection
(C) Industrial development    (D) Privatization
Answer: B


0 comments:

Post a Comment