Wednesday, 12 October 2016

Computer Operator - KIRTADS Solved Paper (132/2015) - Part 10

91.       The temple entry proclamation of Sree Chithira Thirunal was in the year:
(A) 1933                        (B) 1934
(C) 1935                        (D) 1936
Answer: D
92.       The ozone layer restricts:
(A) Visible light                                    (B) Infrared radiation
(C) Ultraviolet radiation          (D) X-rays and Gamma rays
Answer: C
93.       Each year World Red Cross and Red Crescent day is:
(A) May 8                       (B) May 28
(C) January 10             (D) March 20
Answer: A
94.       The proposed Ken-Betwa river linking project is in which state?
(A) Maharashtra           (B) Odisha
(C) Gujarat                    (D) Madhya Pradesh
Answer: D
95.       The uprising of 1857 was described as the first war of Indian Independence by:
(A) B.G. Tilak                (B) V.D. Savarkar
(C) S.N. Sen                 (D) R.C. Majumdar
Answer: B

96.       The title of ‘Viceroy’ was added to the office of the Governor General of India for the first time in:
(A) 1848                        (B) 1856
(C) 1858                        (D) 1862
Answer: C
97.       Who among the following belong to Moderates?
(A) B.G. Tilak                (B) W.C. Banerjee
(C) Lala Lajpat Rai      (D) Bipin Chandra Pal
Answer: B
98.       Cripps Mission arrived in India in the year:
(A) 1947                        (B) 1946
(C) 1942                        (D) 1940
Answer: C
99.       The Indian who attended all the Three Round Table Conference was:
(A) Dr. B.R. Ambedkar            (B) Mahatma Gandhi
(C) Muhammad Ali Jinnah    (D) Annie Besant
Answer: A
100.    Who is the father of English poetry?
(A) Milton                      (B) Wordsworth
(C) Charles Dickens   (D) Chaucer
Answer: D


0 comments:

Post a Comment