Tuesday, 11 October 2016

Computer Operator - KIRTADS Solved Paper (132/2015) - Part 9

81.       67th can Golden plan for best film given for:
(A) Goodbye to language       (B) The Wonders
(C) Mister Turn                         (D) Winter Sleep
Answer: D
82.       The ‘Ring Spot Virus’ is the most destructive disease of:
(A) Papaya        (B) Banana
(C) Mango         (D) Coffee
Answer: A
83.       The ratio of width of our National Flag to its length is:
(A) 3:5                (B) 2:4
(C) 2:3                (D) 3:4
Answer: C
84.       Prime Minister Narendra Modi sworn in as the:
(A) 16th Prime Minister            (B) 15th Prime Minister
(C) 14th Prime Minister            (D) 13th Prime Minister
Answer: B
85.       The fourth Chief Minister of Kerala:
(A) EMS             (B) Pattom Thanupillai
(C) R. Sankar   (D) A.K. Antony
Answer: A

86.       Who is known as ‘Indian Bismark’?
(A) Kamaraj                               (B) Nehru
(C) Sardar Vallabhai Patel     (D) Rajaji
Answer: C
87.       Kerala Varma Pazhassi Raja was short to death in:
(A) 1805, June 11                    (B) 1805, July 7
(C) 1805, October 30               (D) 1805, November 30
Answer: D
88.       Which of the following is a biography of the lady Mountbatten?
(A) Edwine Mountbatten
(B) Edwine Mountbatten - A life of her own
(C) Edwine Mountbatten - Her relationship with Nehru
(D) Mountbatten
Answer: B
89.       Durant Cup is associated with:
(A) Volley ball               (B) Foot ball
(C) Cricket                     (D) Hockey
Answer: B
90.    National Maritime day follows on:
(A) April 5                      (B) June 5
(C) October 5                (D) September 5
Answer: A


0 comments:

Post a Comment