Friday, 9 December 2016

HSST Computer Science 2006 Solved Paper - Part 4

61.       Among these Java expressions, which is of type String?
(A) “0”
(B) ”ab”+”cd”    
(C) ’0’
(D) (A) and (b)
Answer: D
62.       Which among the following is false?
(A) No LR(1) grammar can be ambiguous
(B) Every LL(1) grammar is an LR(1) grammar
(C) The regular expressions (a/b)* and (a*/b*)* are equivalent.
(D) Not all grammars can be converted to an equivalent operator grammar
Answer: D
63.       The interface of a class refers to:
(A) the list of all of the fields and methods of the class
(B) the list of all of the public fields and public methods of the class
(C) the list of all of the private fields and public methods of the class
(D) the list of all of the private fields and private methods of the class
Answer: B
64.       Consider the following Java code fragment.
Rectangle r1=new Rectangle();
R1.setColor(Color.blue);
Rectangle r2=r1;
R2.setColor(Color.red);
After the above code is executed, what are the colors of r1 and r2 (in this order)?
(A) Color.blue, Color.red
(B) Color.blue, Color.blue
(C) Color.blue, Color.red
(D) Color.red, Color.blue
Answer: A
65.       What is the type and value of the following Java expression?
-4+1/2+2*-3+5.0
(A) int -5
(B) double -4.5
(C) int -4
(D) double -5.0
Answer: D
66.       Consider the two Java methods(within the same class):
Public int foo(int a, String s)
{ s=”Yellow”;a=a+2;return a;)}
Public void bar()
{ int a =3;
String s=”Blue”;
A=foo(a,s); System.out.println(“a=”+a+”s=”+s);}
What is printed?
(A) a=3 s=Blue
(B) a=5 s=Yellow
(C) a=3 s=Yellow
(D) a=5 s=Blue
Answer: D
67.       Using De Morgan’s law, how would you rewrite the following: Conditional statement? (i.e. rewrite the statement using && instead of || ) (c!=’n’ && z+2<=5)
(A) !(c!=’n’ || z+2<=5)
(B) !(c= =’n’ || z+2>=5)
(C) !(c!=’n’ || z+2<5)
(D) !(c==’n’ || z+2>5)
Answer: D
68.       IEEE 802.11 standard is known as:
(A) CSMA/CA
(B) CSMA/CD
(C) Blue tooth
(D) Token bus
Answer: A
69.       Which of the following protocols is used to share the same IP address among different computers (as long as they are not simultaneously active)?
(A) NFS
(B) DHCP
(C) TFTP
(D) SNMP
Answer: B
70.    Ipv6 uses ............... bit addresses.
(A) 32
(B) 64
(C) 128
(D) 256
Answer: C

71.    Consider the following Java class definition:
Public class Myclass{
private int value;
public void setValue(int i){/*code*/}
//Other methods…}
The method setValue assigns the value of i to the instances field value. What could you write for the implementation of setValue?
(A) value=I;
(B) this.value=I;           
(C) value= = I;
(D) (A) and (b)
Answer: D
72.    Consider the following truth table for a logical operator “implies”:
P Q P implies Q
T T T
T F F
F T T
F F T
Which of the following java conditional expressions would reproduce the above truth table?
(A) P || Q
(B) (!P) &&(!Q)
(C) (!P) || Q
(D) P && (!Q)
Answer: C
73.    Which among the following involves modifying your computer so that the microprocessor runs faster than the manufacturer-specified speed?
(A) thrashing
(B) debouncing
(C) stepping
(D) overclocking
Answer: D
74.    Which was the first processor to be shipped with a 1 gigahertz clock speed?
(A) Athlon
(B) BeOS
(C) Crusoe
(D) Pentium
Answer: A
75.    Which among the following involve the continuous and somewhat overlapped movement of instructions to the processor?
(A) flow control
(B) cyclic redundancy checking
(C) inverse multiplexing
(D) pipelining
Answer: D
76.    The data path and physical interface between the processor and the L1 and L2 memory is called:
(A) Backlink
(B) Backside bus
(C) CardBus
(D) Virtual memory
Answer: B
77.    A group of microchips designed to work as a unit to perform one or more related functions is called:
(A) Biochip
(B) Bus
(C) Chipset
(D) Diode
Answer: C
78.    On a PC the keyboard and mouse are connected through .............. interface.
(A) QWERTY
(B) Serial
(C) TWAIN
(D) Parallel
Answer: B
79.    An interconnection system between a microprocessor and attached devices in which expansion slots are spaced closely for high speed operation is:
(A) Peripheral Component Interconnect
(B) Input/Output Supervisor
(C) Jumper block
(D) 12C bus
Answer: A
80.    A term for technologies in which human neural activity or states would effectively be an input peripheral for a computer is:
(A) Machine vision
(B) Wearable computer
(C) Artificial intelligence
(D) Brain-Machine interface
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment