Wednesday, 14 December 2016

HSST English NCA (Category Code: 060/2016) - Part 1

Question Paper Code: 78/2016/OL
Category Code: 060/2016
Exam: HSST English NCA
Date of Test: 14-11-2016
Alphacode A

1.       Founder of Prathyashareksha Daiva Sabha (PRDS)?
(A) Poilayil Yohannan
(B) Brahmananda Sivayogi
(C) Paremakkal Thoma Kathannar
(D) Chattampi Swamikal
Answer: A
2.       Who presided over the meeting of Namboodhiri Youth wing held at Talipparambu in 1931?
(A) Sree devi Kannamppalli
(B) Uma Alampalli
(C) Kavumkkara Bhargavi
(D) Parvathi Nenmini Mangalam
Answer: D
3.       The Malayalee woman who attended the International Women's conference held at Copenhagen in 1949?
(A) Kamala Nambeesan
(B) Ammu Swaminthan
(C) Arya Pallam
(D) Priyadutta Mullamngalath
Answer: B
4.       Author of the work 'Jathikkumi'?
(A) Arattupuzha Velayudha Panicker
(B) Chittedathu SankuPillai
(C) Pandit KP Karuppan
(D) V T Bhattathirippad
Answer: C
5.       Leader of the Malayalee Memmorial?
(A) C Kesavan
(B) Dr.Palpu
(C) Kumaran Asan
(D) Barister G P Pillai
Answer: D
6.       Which day is observed as Human Rights Day?
(A) December 10
(B) January 10
(C) March 10
(D) May 10
Answer: A
7.       'Operation Protective Edge' is the name of which country's controversial military action launched on its neighbourhood?
(A) Syria
(B) Jordan
(C) Iran
(D) Israel
Answer: D
8.       Which Indian legendary actor's ancestral home in Peshawar(Pakistan) has recently been declared as a national heritage?
(A) Raj Kapur
(B) Dileep Kumar
(C) Dev Anand
(D) Rajesh Khanna
Answer: B
9.       Who is the present United Nations Deputy Secretary General?
(A) Ban Ki Moon
(B) Jose Graziano
(C) Joan Closi Mathew
(D) Jan Eliassan
Answer: D
10.    With which game is Thomas Cup associated?
(A) Hockey
(B) Badminton
(C) Lawn Tennis
(D) Footbal
Answer: B

11.    Which of the following is an essential requirement for a language teacher?
(A)  Acquire skill in reciting poems beautifully
(B)  Acquire skill in manuscript preparation
(C)  Acquire skill in language editing
(D)  Acquire contextual knowledge
Answer: D
12.    A language teacher provide feedback to learners in order to
(A)  encourage them for learning
(B)  give information to parents
(C)  document learner progress
(D)  schedule remedial teaching
Answer: A
13.    Questions like, “What are the specific research questions? , How will validity and reliability be addressed?” etc. are related to
(A) Type of research
(B) Making hypotheses
(C) Research design
(D) Stating objectives of research
Answer: C
14.    To become a professional language teacher, a teacher should conduct
(A)  feedback analysis
(B)  situational analysis
(C)  content analysis
(D)  procedural analysis
Answer: A
15.    Nature of language development in children over time, can be studied using
(A)  Cohort studies
(B)  trend studies
(C)  experimental studies
(D)  exploratory studies
Answer: A
16.    ................. is the best method of instruction to teach poster preparation to novice learners
(A)  Group discussion
(B)  Demonstration
(C)  Translation
(D)  Seminar
Answer: B
17.    Which formatting style manual is generally used for preparing manuscripts in English Language?
(A)  APA style manual
(B)  ELA style manual
(C)  Chicago style manual
(D)  MLA style manual
Answer: D
18.    Which of the following serves the optimum purpose of evaluation?
(A)  Correction in red ink
(B)  assigning grades
(C)  providing constructive comments
(D)  preparing report cards
Answer: C
19.    Impact factor of a journal is a measure of
(A)  Frequency of publication
(B)  Number of Citations
(C)  Quality of Publisher
(D) Author status
Answer: B
20.    Take care to ensure that relevant authorities are informed and permission and approval have been obtained for administration of any research tool or technique is associated with
(A)  Research procedure
(B)  Research ethics
(C)  Research policy
(D)  Research method
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment