Thursday, 1 December 2016

Kerala PSC Sales Assistant/Jr. Assistant/ Cashier/ Time Keeper - Q.Paper Code 161/2016 - Part 4

61.       The type of test used in computing to check whether or not the user is a human :
(A) Debugging
(B) Cryptanalysis
(C) CAPTCHA
(D) Black Box Testing
Answer: C
62.       Which among the following is the fastest memory component in a computer ?
(A) Hard disk
(B) Registers
(C) Cache Memories
(D) RAM
Answer: B
63.       Which among the following is not an Open Source Software ?
(A) Firefox
(B) Python
(C) R Programming
(D) Tally
Answer: D
64.       What is E-mail Spoofing ?
(A) E-mail that appears to have been originated from one source when it was actually sent from another source.
(B) Sending E-mail to thousands and thousands of users.
(C) Repeatedly sending an identical E-mail message to a particular address.
(D) Sending threatening E-mails.
Answer: A
65.       International Computer Security Day :
(A) December, 2nd       
(B) December, 23rd     
(C) November, 30th     
(D) July, 18th  
Answer: C
66.       Which section of IT Act deals with Cyber Terrorism ?
(A) 66 F
(B) 67 B
(C) 67 A
(D) 56 F
Answer: A
67.       Which is the national nodal agency for responding to computer security incidents as and when they occur ?
(A) CAT
(B) ICERT
(C) CCA
(D) CDAC
Answer: B
68.       Which protocol is used for secure communication over internet ?
(A) IP
(B) UDP
(C) HTTP
(D) HTTPS
Answer: D
69.       Which of the following number is divisible by 11 ?
(A) 8294627
(B) 3495714
(C) 7546743
(D) 974362
Answer: A
70.    What should be the measure of the diagonal of a square whose area is 162 cm2 ?
(A) 15 cm
(B) 19 cm
(C) 18 cm
(D) 14 cm
Answer: C

71.    25 women can complete a work in 5 days. In how many days will 30 women can complete that work ?
(A) 7 days
(B) 6 days
(C) 8 days
(D) 10 days
Answer: B
72.    Find the sum of the numbers lying between 200 and 700 which are multiples of 5.
(A) 44550
(B) 34440
(C) 65240
(D) 32300
Answer: A
73.    The difference between 72% and 54% of a number is 432. What is 55% of that number?
(A) 1355
(B) 1445
(C) 1420
(D) 1320
Answer: D
74.    A cylinder of radius 4 cm and height 10 cm is melted and recasted into a sphere of radius 2 cm. How many such sphere are got?
(A) 25
(B) 30
(C) 15
(D) 28
Answer: C
75.    Nine years ago the age of Athira was five times that of Ammu's age. After nine years Athira's age will be twice of Ammu's age. Athira's present age is :
(A) 21
(B) 24
(C) 32
(D) 27
Answer: D
76.    2016, January 22nd is Friday. Find 2016, August 20.
(A) Friday
(B) Tuesday
(C) Thursday
(D) Saturday
Answer: D
77.    A train 520 m long is running with a speed of 90 km/hr. In what time will it cross a bridge 130 m long?
(A) 26 second
(B) 25 second
(C) 32 second
(D) 30 second
Answer: A
78.    Find the value of x, if 3(x-2)/5 = 5(2-x)/3
(A) 3
(B) 2
(C) 6
(D) 8
Answer: B
79.    FATHER is coded IDWKHU, then the code for MOTHER will be :
(A) MBWKHU
(B) LNSGDQ
(C) PRWKHU
(D) ZOPMNU
Answer: C
80.    Three of the following four pair of numbers are alike in a certain way and so they form a group. Which is the one that does not belong to the group?
(A) 2, 10
(B) 3, 26
(C) 5, 124
(D) 4, 63
Answer: A

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment