Wednesday, 11 January 2017

Computer Assistant Gr II Solved Paper (Cat. Code: 043/2016) - Part 2

21.       Which river is related with Majuli Island?
(A) Ganga
(B) Brahmaputra
(C) Godavari
(D) Krishna
Answer: B
22.       Ustad Ahmad Lahauri is the principal designer of which famous building?
(A) Qutub Minar
(B) Red Fort
(C) Char Minar
(D) Taj Mahal
Answer: D
23.       Which Indian State gets its name from the Pali word for Buddhist monastery?
(A) Orissa
(B) Sikkim
(C) Bihar
(D) Tripura
Answer: C
24.       The last supper is a famous fresco painted by which great renaissance artist?
(A) Titian
(B) Donattello
(C) Leonardo de Vinci
(D) Michael Anjelo
Answer: C
25.       Who won the Nobel Prize for literature in 2015?
(A) William D. Kampal
(B) Sathoshi Omura
(C) Paul Modrich
(D) Swetlana Alexeevich
Answer: D
26.       Who was the founder of Atma Vidya Sangham?
(A) Thycaud Ayya
(B) Brahmananda Sivayogi
(C) Kumara Guru
(D) Vagbhatananda
Answer: D
27.       Black soil is suitable for which crop?
(A) Tea
(B) Vegetable
(C) Fruits
(D) Cotton
Answer: D
28.       The oldest mountain range in India:
(A) Himalaya
(B) Aravally
(C) Satpura
(D) Western Ghat
Answer: B
29.       Last formed corporation in Kerala:
(A) Kochi
(B) Trissur
(C) Kannur
(D) Kollam
Answer: C
30.    Who was the woman leader of Quit India Movement?
(A) Annie Besant
(B) Aruna Asif Ali
(C) Sarojini Naidu
(D) Madam Kama
Answer: B

31.    A worksheet contains:
(A) 256 columns and 65563 rows
(B) 256 columns and 65536 rows
(C) 256 columns and 75636 rows
(D) 265 columns and 75536 rows
Answer: B
32.    Which of the following is a Volatile Memory?
(A) EPROM
(B) ROM
(C) RAM
(D) None of the above
Answer: C
33.    Name the section at the top of the document used to place the name, page number etc.,:
(A) Header
(B) Web Layout
(C) Footer
(D) Hyperlink
Answer: A
34.    Who is the founder of Facebook?
(A) Glen Recort
(B) Tim Berners Le
(C) Allen Turing
(D) Mark Zuckerberg
Answer: D
35.    Which of the following shortcut key is used for insert a new slide?
(A) Ctrl + S
(B) Ctrl + F
(C) Ctrl + M
(D) None of the above
Answer: C
36.    SORT command is used for:
(A) Filtering data
(B) Arranging data
(C) Displaying data
(D) Hiding data
Answer: B
37.    ............... is the process of combining main document with the data source.
(A) Change Styles
(B) Find
(C) Goal Seek
(D) Mail Merge
Answer: D
38.    Operating System is a:
(A) General Purpose software
(B) Application software
(C) System Software
(D) None of the above
Answer: C
39.    Which one of the following is not a Web Browser?
(A) Internet Explorer
(B) MS Office
(C) Safari
(D) Mozilla Firefox
Answer: B
40.    In MS PowerPoint the ‘Page Setup’ button can be found in the:
(A) Home Tab
(B) Animations Tab
(C) Insert Tab
(D) Design Tab
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment