Thursday, 12 January 2017

Computer Assistant Gr II Solved Paper (Cat. Code: 043/2016) - Part 3

41.       ............. is the brain of a computer.
(A) Keyboard
(B) Central Processing Unit
(C) Monitor
(D) Printer
Answer: B
42.       In MS Word 2007 Maximum Zoom is ................ percentage.
(A) 100
(B) 300
(C) 200
(D) 500
Answer: D
43.       The extension of a Paint File:
(A) .BMP
(B) .TXT
(C) .XLS
(D) .CPP
Answer: A
44.       Which of the following is not an Antivirus Software?
(A) JAVA
(B) KASPERSKY
(C) McAfee
(D) NORTON
Answer: A
45.       Which one of the following is a word processing software?
(A) MS ACCESS
(B) MS EXCEL
(C) MS POWERPOINT
(D) MS WORD
Answer: D
46.       What function displays row data in a column or column data in a row?
(A) Concatenate
(B) Transpose
(C) Trim
(D) Average
Answer: B
47.       .............. Gigabytes = 1 Terabyte.
(A) 1204
(B) 1104
(C) 1024
(D) None of the above
Answer: C
48.       Microsoft Office is:
(A) Shareware
(B) Open-Source software
(C) Public Domain Software
(D) An application suite
Answer: D
49.       URL stands for:
(A) Uniform Resource Locator
(B) Uniform Resource Loader
(C) Uniform Research Locator
(D) Uniform Research Loader
Answer: A
50.    Which power point view displays each slide of the presentation as a thumbnail display?
(A) Slide master
(B) Slide show
(C) Slide sorter
(D) Notes page
Answer: C

51.    To create a new folder in a window:
(A) Right Click + Select new folder
(B) Double click + Select view
(C) Left Click + Select new folder
(D) Double click on desktop
Answer: A
52.    Which of the following groups consists of only input devices?
(A) Keyboard, Printer, Monitor
(B) Mouse, Keyboard, Scanner
(C) Keyboard, Mouse, Printer
(D) Printer, Scanner, Mouse
Answer: B
53.    Inventor of Email System is:
(A) Winton surf
(B) Jan Kenneth
(C) Bill Gates
(D) None of the above
Answer: D
54.    The ‘copy’ command saves the content temporarily to the:
(A) Desktop
(B) Printer
(C) Clipboard
(D) MS word
Answer: C
55.    MS Excel displays the address of the active cell in the:
(A) Formula bar
(B) Status bar
(C) Tool bar
(D) Menu bar
Answer: A
56.    Which of the following helps to reduce the sound while typing?
(A) Feed roll
(B) Paper table
(C) Paper bail
(D) None of the above
Answer: C
57.    Carriage Rack as set on the top of the:
(A) Pinion wheel
(B) Ratchet wheel
(C) Dog block
(D) Segment
Answer: A
58.    The process of taking out more copies on a typewriter using carbon paper:
(A) Duplicating
(B) Spreading
(C) Mani folding
(D) Manu scripting
Answer: C
59.    The instruction ‘trans’ given in a manuscript represents:
(A) Transverse
(B) Transpose
(C) Translate
(D) Transport
Answer: B
60.    The abbreviation of Pound is:
(A) pz
(B) pd
(C) pnd
(D) lb
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment