Saturday, 7 January 2017

HSST English Junior Solved Paper (Cat. Code: 71/2012) - Part 3

41.       "Did he who made the Lamb make thee"? here "thee" refers to?
(A) Stars
(B) The Tiger
(C) Sky
(D) Forest
Answer: B
42.       To whom "Dejection: An Ode" was originally addressed?
(A) Dorothy Wordsworth
(B) William Wordsworth
(C) David Hartley
(D) Sara Hutchinson
Answer: D
43.       What does Wordsworth's line "Thoughts that do often lie too deep for tears" reflect?
(A) Loss of the sense of joy in nature
(B) Memories of the joyous things in nature
(C) Pessimism
(D) Dejection
Answer: B
44.       Which of the following is NOT an essential theme of 'Ode on a Grecian Urn'?
(A) Materialism
(B) Timelessness
(C) Themes of art, death and life
(D) Permanence of art as opposed to transient life
Answer: A
45.       Which of the following is the prominent idea in the "Dover Beach"?
(A) Love
(B) Beauty
(C) Loss of faith
(D) Romantic view of life
Answer: C
46.       Which English society is portrayed in Oscar Wilde's 'The Importance of Being Earnest'?
(A) All the English society
(B) Middle class
(C) Commons
(D) The upper class
Answer: D
47.       What was the initial/original title of the "Pride and Prejudice"?
(A) Sense and Sensibility
(B) First Impressions
(C) Mansfield Park
(D) Emma
Answer: B
48.       What is the pen name of 'Mary Ann Evans'?
(A) George Eliot
(B) T. S. Eliot
(C) Emily Bronte
(D) Charlotte Bronte
Answer: A
49.       Why did Heath Cliff slip away? Because:
(A) Hindley bullied him
(B) He was a foundling
(C) Isabella refused to marry him
(D) Catherine refused to marry him
Answer: D
50.    Who according to Charles Lamb (in the Dream Children) was the best dancer during her youth?
(A) Alice, the daughter
(B) Alice, the mother
(C) Mrs. Field
(D) Bridget
Answer: C

51.    Who is Lil's husband in the poem The Waste Land?
(A) Alfred
(B) Albert
(C) Araon
(D) Arnold
Answer: B
52.    "It was my ………… year to heaven
Woke to my hearing from harbour and neighbour wood
And the mussel pooled and the heron
Priested shore ."
Fill the blank.
(A) Twentieth
(B) Fortieth
(C) Fiftieth
(D) Thirtieth
Answer: D
53.    Identify the writer of the following :
"And if we can imagine the art of fiction come alive and standing in our midst, she would undoubtedly bid us break her and bully her, as well as honour and love her, for so her youth is renewed and her sovereignty
(A) T.S. Eliot
(B) Raymond Williams
(C) Elaine Showalter
(D) Virginia Woolf
Answer: D
54.    Who acts as chorus in Murder in the Cathedral
(A) Canterbury Women
(B) Cathedral Women
(C) The Archbishop
(D) The Knights
Answer: A
55.    Pygmalion fell in love with …………..
(A) His disciple
(B) His slave
(C) A statue carved by him
(D) a Princess
Answer: C
56.    The clothes that the priest brings to Maurya's house are from the body of ………….
(A) Bartley
(B) Shawn
(C) Sheamus
(D) Michael
Answer: D
57.    "Once upon a time and a very good time it was there was a moocow coming down along the road and this moocow that was coming down along the road met a nicens little boy named ……………"
(A) baby kochamma
(B) baby tristy
(C) baby tuckoo
(D) baby daedalus
Answer: C
58.    Who is the owner of the factory where Paul Morel works?
(A) Baxter Dawes
(B) John Field
(C) Jerry Purde
(D) Thomas Jordan
Answer: D
59.    The twins in the Lord of the Flies are together known as
(A) Samneric
(B) Buffaloes
(C) Ralphjacy
(D) The flies
Answer: A
60.    Which year did Doris Lessing win the Nobel Prize for Literature?
(A) 2007
(B) 2006
(C) 1997
(D) 1996
Answer: A

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment