Thursday, 23 February 2017

Kerala PSC - DTP Operator Solved Paper 019/2017 - Part 3

41.       The command that allows us to select similarly coloured adjacent area is:
(A) Contiguous
(B) Similar
(C) Grow
(C) Pinch
Answer: C
42.       The print option which ignores all imported graphics, and prints rectangle with X marks in their place fastly is:
(A) Proof
(B) Collate
(C) Reverse
(D) Reset
Answer: A
43.       The HSB mode in Photoshop comprises the components:
(A) High, Saturation, Bright
(B) Hue, Saturation, Brightness
(C) High, Storage, Bright
(D) Hue, Strong, Brightness
Answer: B
44.       What are the three basics shapes?
(A) Octagon, triangle, sphere
(B) Rectangle, Octagon, sphere
(C) Square, circle, triangle
(D) Square, circle, rectangle
Answer: C
45.       Which file format is for Photoshop?
(A) JPEG
(B) PSD
(C) ODT
(D) DOC
Answer: B
46.       Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User Environment?
(A) Keyboard
(B) Mouse
(C) Joystick
(D) Track ball
Answer: B
47.       Which technology is used in Compact disks?
(A) Mechanical
(B) Electrical
(C) Magnetic
(D) Laser
Answer: D
48.       Operating system comes under:
(A) System Software
(B) Application Software
(C) Utilities
(D) None of the above
Answer: A
49.       ………….. is a hardware or peripheral device used to send data to a computer.
(A) Input device
(B) Output device
(C) Memory
(D) Monitor
Answer: A
50.    The memory which is known as a volatile memory is:
(A) PROM
(B) RAM
(C) EEPROM
(D) ROM
Answer: B

51.    OCR stands for:
(A) Optical Character Recognition
(B) Optical Code Leader
(C) Optical Character Reader
(D) Optical Code Recognition
Answer: A
52.    In windows which key should be pressed while selecting a group of adjacent files or folders:
(A) Ctrl
(B) Enter
(C) Shift
(D) Alt
Answer: C
53.    ………….. allows users to view and manipulate basic system settings and changing accessibility options.
(A) Desktop
(B) Windows Explorer
(C) Task bar
(D) Control panel
Answer: D
54.    ………… is an example of softcopy.
(A) printer
(B) Scanner
(C) Monitor
(D) Keyboard
Answer: C
55.    Processing speed in computers is measured in:
(A) Milli volts (mV)
(B) Bytes
(C) Giga Byte
(D) Giga Hertz
Answer: D
56.    To copy formatting of a selection to a specific location, the shortcut key is:
(A) Ctrl + C
(B) Format painter
(C) Ctrl + F
(D) Paste special
Answer: B
57.    Form which menu can create Header and Footer?
(A) Insert menu
(B) View menu
(C) Format menu
(D) Tools menu
Answer: A
58.    The default lines to drop for drop cap is:
(A) 3 lines
(B) 2 lines
(C) 4 lines
(D) 8 lines
Answer: A
59.    Minimum Zoom percentage supported by MS Word is:
(A) 25%
(B) 15%
(C) 10%
(D) 4%
Answer: C
60.    Which feature do you use to create Newspaper?
(A) Tabs
(B) Columns
(C) Bullets and Numbering
(D) Tables
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment