Sunday, 19 February 2017

HSST Computer Science Solved Paper (SR For SC/ST) 86/2016/OL - Part 4

61.       A variation in the representation of the waterfall model is called
(A) Classic life cycle
(B) V-model
(C) Incremental process model
(D) Spiral model
Answer: B
62.       The most common manifestation of separation of software into separately named and addressable components is called
(A) Concern
(B) Pattern
(C) Modularity
(D) Independence
Answer: C
63.       ............... is an indication of the relative interdependence among modules.
(A) Coupling
(B) Cohesion
(C) Hiding
(D) Refactoring
Answer: A
64.       The diagram which help you to determine the functionality and features of the software from the user's perspective.
(A) Class diagram
(B) Deployment diagram
(C) Sequence diagram
(D) Use-case diagram
Answer: D
65.       ............... testing is focuses on the functional requirements of the software.
(A) White-box testing
(B) Black-box testing
(C) Condition testing
(D) Unit testing
Answer: B
66.       The software metric that provides a quantitative measure of the logical complexity of a program.
(A) Cylcomatic complexity
(B) Defect removal efficiency
(C) Object-oriented metrics
(D) LOC
Answer: A
67.       ............... is the most widely used strategy for statistical quality assurance in industry.
(A) Pareto principle
(B) CMM
(C) Six Sigma
(D) IEEE
Answer: C
68.       .............. is an agile software development approach.
(A) Extreme programming
(B) Quality function deployment
(C) PSPEC
(D) Unified process
Answer: A
69.       ................ provide a notation that translates actions and conditions described in a use case into a tabular form.
(A) Decision tree
(B) Pattern
(C) Linear structures
(D) Decision tables
Answer: D
70.    .............. is a project scheduling method.
(A) PERT
(B) Scrum model
(C) UML
(D) RAD
Answer: A

71.    The bus carries bits between
(A) Microprocessor and Memory
(B) Microprocessor and I/Os
(C) Memory and I/Os
(D) Microprocessor, Memory and I/Os
Answer: D
72.    The Gray code for the binary number 1011102 is
(A) 111101
(B) 111001
(C) 111011
(D) 111010
Answer: B
73.    Simplify the expression AB + A(B + C) + B(B + C) using Boolean algebra techniques is
(A) C + AC
(B) A + AC
(C) B + AC
(D) B + AB
Answer: C
74.    How many 74154 4-line-to-16-line decoders are necessary to decode a six-bit binary number?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Answer: B
75.    The binary equivalent for the BCD number 10000101 is
(A) (1010100)2
(B) (1000100)2
(C) (1110100)2
(D) (1010101)2
Answer: D
76.    How many states are there in an eight-bit Johnson counter sequence?
(A) 4
(B) 8
(C) 16
(D) 32
Answer: C
77.    How many clock pulses are required to serially enter a byte of data into an eight-bit shift register?
(A) 8
(B) 16
(C) 32
(D) 64
Answer: A
78.    How many address bits are required for a 2048-bit memory?
(A) 10 bits
(B) 11 bits
(C) 12 bits
(D) 13 bits
Answer: B
79.    How many tracks are there on a typical 5 ½ inch floppy disk?
(A) 64
(B) 67
(C) 77
(D) 87
Answer: C
80.    Visual cryptography is mainly used for
(A) Text encryption
(B) Video encryption
(C) Audio encryption
(D) Image encryption
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

2 comments:

  1. Sir ..... I have a doubt.... Is all questions are subject related???.... In HSST is there any General knowledge(GK) questions??...

    ReplyDelete
  2. Before questions were asked only from subjects, now 20% gk included.

    ReplyDelete