Monday, 24 April 2017

Pharmacist Grade 2 Ayurveda 7/2017/OL - Part 1

Question Paper Code: 7/2017/OL
Category Code: 315/2016
Exam: Pharmacist Gr II Ayurvedha
Date of Test: 13-02-2017
Department: Indian Systems of Medicine
Alphacode: A

1.       Which of the following nation has the longest boundary with India
(A) Bangladesh
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) Myanmar
Answer: A
2.       Which is the highest mountain peak in Western Ghats?
(A) Mahendragiri
(B) Agastyakutam
(C) Anamudi
(D) Puralimala
Answer: C
3.       The Konkan railway does not pass through
(A) Goa
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Maharastra
Answer: B
4.       Which is the second most populous country in the world?
(A) China
(B) USA
(C) Russia
(D) India
Answer: D
5.       Which state is the largest producer of Thermal Electricity?
(A) Maharastra
(B) Paschim Bengal
(C) Karnataka
(D) Gujarath
Answer: A
6.       Which is the longest National Highway in India?
(A) NH 6
(B) NH 1
(C) NH 7
(D) NH 17
Answer: C
7.       Tirunavai, is situated on the banks of
(A) Chaliyar
(B) Periyar
(C) Pamba
(D) Bharatapuzha
Answer: D
8.       Who led the Champaran Satyagraha
(A) Nehru
(B) Gandhiji
(C) Vallabhai Patel
(D) Subhash Chandra Bose
Answer: B
9.       The second session of the Round Table Conference was held in the year
(A) 1930
(B) 1933
(C) 1932
(D) 1931
Answer: D
10.    Who wrote the book Anand Math?
(A) Dadabhai Naoroji
(B) Benkim Chandra Chatterji
(C) Dinabandhu Mitra
(D) M G Ranade
Answer: B

11.    Chattampi Swamikal attained samadhi at
(A) Panmana
(B) Sivagiri
(C) Kollur
(D) Maruthwamala
Answer: A
12.    Who among the following was the founder of Sadhu Jana Paripalana Yogam?
(A) Sree Narayana Guru
(B) V T Bhattathirippad
(C) Ayyankali
(D) Sahodaran Ayyappan
Answer: C
13.    Vaikom Satyagraha was started on
(A) 30 March 1924
(B) 12 November 1936
(C) 01 November 1931
(D) 15 May 1903
Answer: A
14.    Who wrote Daivadasakam?
(A) Vallathol
(B) Chattampi Swamikal
(C) Thycaud Ayya
(D) Sree Narayana Guru
Answer: D
15.    Dr Palpu was born in the Year
(A) 1853
(B) 1873
(C) 1863
(D) 1854
Answer: C
16.    Who is the first Chief Minister of Telengana?
(A) Naveen Patnaik
(B) Chandrashekhara Rao
(C) N T Rama Rao
(D) N Chandra Babu Naidu
Answer: B
17.    Who is the author of the novel 'Arachar'
(A) K R Meera
(B) P Valsala
(C) Subhash Chandran
(D) M Mukundan
Answer: A
18.    Who won 2014 Nobel Prize in Literature?
(A) Mo Yan
(B) Alice Munro
(C) Patrick Modiano
(D) Thomas Transtromer
Answer: C
19.    Who was selected as the good will ambassador of 35th National Games, Kerala?
(A) Sania Mirza
(B) Sachin Tendulkar
(C) P T Usha
(D) Mohan Lal
Answer: B
20.    Who was the director of the film 'Perariyathavar'?
(A) Renjith
(B) Lal Jose
(C) Amal Neerad
(D) Dr Biju
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment