Monday, 26 June 2017

Junior Instructor Mechanic Motor Vehicle Solved Paper 40/2017/OL - Part 2

21.       The component used to overcome viscous drag in the multi plate wet clutch
(A) Solenoid
(B) Hydraulic pump
(C) Clutch brake
(D) Disc valve
Answer: Question Cancelled
22.       Arrangement of the chassis in which provide maximum utilization of space
(A) Full-forward control chassis
(B) Semi-forward control chassis
(C) Conventional control chassis
(D) None of these
Answer: A
23.       To accommodate any misalignment between the engine or transmission relative to frame or body with the help of
(A) Brackets
(B) Side member
(C) Sub frame
(D) Rubber blocks
Answer: D
24.       In a rear axle drive vehicle, torque reaction and braking torque are transmitted from the axle casing to the frame by means of
(A) Pan hard rod
(B) Leaf spring
(C) Torsion bar
(D) Stabilizer bar
Answer: B
25.       Hazard flashers are used to indicate
(A) A slow moving vehicle in high speed lane
(B) A disabled vehicle in high speed lane
(C) A vehicle stopped in moving traffic
(D) All of these
Answer: D
26.       Which type of brake chamber is provided with fail safe parking brake?
(A) Spring brake chamber
(B) Single diaphragm brake chamber
(C) Double diaphragm brake chamber
(D) Triple diaphragm brake chamber
Answer: A
27.       The propellant unit of air bag consists of
(A) Potassium chloride and silver nitrate
(B) Potassium chloride and sodium azide
(C) Potassium nitrate and sodium azide
(D) Potassium nitrate and sodium chloride
Answer: C
28.       Which of the following is controls fuel surge in fuel tank on vehicle movement?
(A) Ribs
(B) Baffles
(C) Brackets
(D) Belts
Answer: B
29.       Excess fuel pressure in a CRDI engine system is protected with a
(A) ECU
(B) Rail pressure sensor
(C) Pressure limiter valve
(D) Flow limiter
Answer: C
30.    The function of an air cleaner
(A) Act as silencer
(B) Act as flame arrester
(C) Filtering intake air
(D) All of these
Answer: D
31.    What are the basic factors affect the gear selection?
(A) Vehicle load and engine speed
(B) Vehicle speed and engine load
(C) Vehicle load and road condition
(D) Engine speed and road condition
Answer: B
32.    The cavitations formed inside the torque converter centre is the result of
(A) Low oil pressure
(B) Less engine RPM
(C) Less torque conversion
(D) None of these
Answer: A
33.    The plunging type constant velocity joint is employed at the ................. end of the drive shaft.
(A) Wheel end
(B) Differential end
(C) Both (A) and (B)
(D) Main shaft end
Answer: B
34.    Which of the following is not a reason for humming noise from the rear axle?
(A) Worn out differential bearings
(B) Backlash between crown and pinion
(C) Worn out gears
(D) Worn out axle shaft splines
Answer: D
35.    The material used to improve the resistance to wear of rubber threads in a tire is
(A) Nylon
(B) Rayon
(C) Carbon black
(D) Terylene
Answer: C
36.    Which part of a master cylinder serves to retain the residual pressure in the brake lines even when the brakes are released?
(A) Check valve
(B) Piston
(C) Piston return spring
(D) Primary cup
Answer: A
37.    Lamda sensors are located at
(A) Exhaust manifold
(B) Inlet manifold
(C) Throttle body
(D) Timing cover
Answer: A
38.    Sedimentation type fuel filters are generally used as
(A) Baby filter
(B) Secondary filter
(C) Primary filter
(D) All of these
Answer: C
39.    Which one of the following is a cylinder head gasket material?
(A) Felcoprene
(B) Felcoid
(C) Cord
(D) Shimbestose
Answer: D
40.    The ability of engine bearings to accommodates small variation in shaft is its
(A) Embadability
(B) Conformability
(C) Adaptability
(D) Fatigue strength
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment