Saturday, 29 July 2017

Part Time Tailoring Instructor Solved Paper 49/2017/OL - Part 4

61.       This type of fabrics are woven with a third set of threads that forms looped or tuffed the surface of the fabric.
(A) Brushed fabrics
(B) One side fabrics
(C) One way fabrics
(D) Pile fabrics
Answer: D
62.       Which of this is not a part of a sewing machine?
(A) Takeup lever
(B) Stitch opener
(C) Stitch regulator
(D) Third guide
Answer: B
63.       ............... are generally a functional part of a garment.
(A) Interlining
(B) Facing
(C) Lining
(D) Inter lacing
Answer: C
64.       This type of collar is non convertable
(A) Shirt collar
(B) Cape collar
(C) Peterpan collar
(D) Square collar
Answer: C
65.       It is a very effective trim for children's garments.
(A) Smocking
(B) Applique
(C) Faggotting
(D) Honey comb
Answer: B
66.       The sewing machine was first introduced in ................ country.
(A) England
(B) USA
(C) France
(D) Japan
Answer: D
67.       What toll do you need if you make a mistake in sewing and want to correct it.
(A) Needle
(B) Seam ripper
(C) Seam step
(D) Stitch overlay
Answer: B
68.       What part of a sewing machine holes to fabric in place?
(A) Presser foot
(B) Take up lever
(C) Feedog
(D) Bobbin winder
Answer: A
69.       The true bias piece is cut on ............... angle.
(A) 60°
(B) 90°
(C) 45°
(D) 75°
Answer: C
70.    In sewing terms what are darts?
(A) Marks distinguish the hem line
(B) Folded and stitched wedges of fabrics that shape a garment over curves
(C) It is overlap and underlap
(D) Hand sewn stitches made to not be seen on a garment
Answer: B
71.    A diagram showing how the pattern pieces should be placed on the fabric is called
(A) Pattern making
(B) Stepped lay
(C) One side fabrics
(D) Lay out
Answer: D
72.    How would you test a scrap of fabrics to see it, it was silk?
(A) Try to set it on fair
(B) Rub it on a piece of sanpaper
(C) Stretch it
(D) Wash it
Answer: A
73.    It is the body of needle
(A) Eye
(B) Blade
(C) Point
(D) Shank
Answer: B
74.    ............... is the relationship between one part of measure with the other part measure in human body.
(A) Disproportion
(B) Deformity
(C) Proportion
(D) Anatomy
Answer: C
75.    These are useful for clipping the small threads.
(A) Die cutter
(B) Thread clipper
(C) Drills
(D) Edge guides
Answer: B
76.    A baby frock for 5 year old girl chest round will be
(A) 24”
(B) 30”
(C) 26”
(D) 28”
Answer: A
77.    This is the pressing operation performed on garment while they are being maid up
(A) Finishing process
(B) Under pressing
(C) Top pressing
(D) Elements of pressing
Answer: B
78.    This foot works together with the differential feed mechanism and used to make folds on under side of the garment.
(A) Piping foot
(B) Presser foot
(C) Gauging foot
(D) Cording foot
Answer: C
79.    This is a decorative seam and it is after used down the centre front or centre back of skirts.
(A) Welt seam
(B) Slot seam
(C) French seam
(D) Double top stitched seam
Answer: B
80.    This is the proportions of human body parts with each other.
(A) Eight head theory
(B) Human anatomy
(C) Disproportion
(D) Back width
Answer: A

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment