Saturday, 5 August 2017

Junior Instructor Draftsman Civil Solved Paper 64/2017/OL - Part 1

Question Paper Code: 64/2017/OL
Category Code: 241/2016
Exam: Junior Instructor Draftsman Civil(SR for SC/ST)
Department: Industrial Training
Date of Test: 26-07-2017
Alpha code: A

1.       Who drafted the resolution of 'quit India' in 1942
(A) Mahatma Gandhi
(B) Dr.B.R. Ambedkar
(C) Jawaharlal Nehru
(D) Dr. Rajendra Prasad
Answer: C
2.       The famous work 'Broken Wings' is written by
(A) Sarojini Naidu
(B) Asa Poorna Devi
(C) Salim Ali
(D) Maha Swetha Devi
Answer: A
3.       Aikya Kerala Convention was held at Thrissur in 1947 under the president ship of
(A) A.K. Gopalan
(B) K.Kelappan
(C) EMS Namboothirippad
(D) Pattom Tanu Pillai
Answer: B
4.       'Potato Eaters' is the oil painting of
(A) Picasso
(B) Leonardo Davinchi
(C) Michael Angelo
(D) Vincent Van Gogh
Answer: D
5.       The language used in the art form 'Koodiyattam' is
(A) Tamil
(B) Malayalam
(C) Sanskrit
(D) Kannada
Answer: A
6.       Tzar rule was overthrow from Russia by the Revolution of
(A) October Revolution
(B) November Revolution
(C) February Revolution
(D) Blood less Revolution
Answer: C
7.       When the river Gangas and Yamuna are annexed in Bangladesh it is known as
(A) Sangpo
(B) Meghna
(C) Luhit
(D) Padma
Answer: B
8.       The first political Drama in Malayalam is
(A) Ningal Enne Comunist Aakki
(B) Aswamedham
(C) Adukkalayil Ninnu Arangathekku
(D) Pattabakki
Answer: D
9.       'Kallumala Agitation' is associated with
(A) Temple entry
(B) Education reforms
(C) Political change
(D) Dress code
Answer: D
10.    The first news paper in Malayalam is
(A) Nasrani Deepika
(B) Rajya Samachar
(C) Swadesabhimani
(D) Mathrubhumi
Answer: B
11.    Name the Assembly constituency in the state of Manippur where Iron Sharmila became the candidate in 2017 Election
(A) Thobal
(B) Karong
(C) Sekmai
(D) Wangoi
Answer: A
12.    Which Indian states the National Park is situated ?
(A) Assam
(B) Meghalaya
(C) Odisha
(D) Sikkim
Answer: C
13.    Who recommended the SUPW(Socially Useful Productive Work) in school curriculum
(A) Kothari Commission
(B) IswarBhai Pattel Committee
(C) Radhakrishnan Commission
(D) Sree Prakash Committee
Answer: B
14.    'Kozhinja Ilakal' is the autobiography of
(A) MT Vasudevan Nair
(B) ONV Kurup
(C) Joseph Mundasseri
(D) SK Pottakkad
Answer: C
15.    Which year Kerala Press Academy was established in ?
(A) 1976
(B) 1977
(C) 1978
(D) 1979
Answer: D
16.    Which amendment of the Indian Constitution withdraw the Fundamental Right to property
(A) 44th
(B) 45th
(C) 46th
(D) 47th
Answer: A
17.    The Volcano-Cotopaxi is situated in
(A) Ecuador
(B) Italy
(C) Mexico
(D) Indonesia
Answer: A
18.    The Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act is applicable to India in
(A) 2016
(B) 2012
(C) 2015
(D) 2013
Answer: B
19.    The real name of Kumara Guru is
(A) Narayanan
(B) KP Karuppan
(C) Kesavan Asan
(D) Poykayil yohannan
Answer: D
20.    The poem Bashpaanjali is written by
(A) Ullur S Parameswara Ayyar
(B) Kumaranasan
(C) Changampuzha Krishna pillai
(D) Balamani Amma
Answer: C

0 comments:

Post a Comment