Wednesday, 29 November 2017

Kerala PSC Village Field Assistant Solved Paper 134/2017 - Part 5

Question Paper Code: 134/2017
Category Code:
Exam: Village Field Assistant-Revenue
Thiruvananthapuram, Pathanamthitta, Idukki, Palakkad, Kozhikode
Date of Test: 18.11.2017
Alpha code: A

61.       If you follow my instructions carefully, .....................
(A) you would be happy.
(B) you would have confused.
(C) you will find it quite easy.
(D) you will be lost.

62.       You are my close friend, ................... ?
(A) are you ?
(B) aren’t you ?
(C) you are
(D) None of these

63.       I ................ already ...................... the railway station.
(A) is, reaching
(B) has, reached
(C) have, reached
(D) did, reached

64.       We should respect and care our customers, because they are ...................
(A) the apple of our eyes
(B) our bread and butter
(C) on the nod
(D) on the skids

65.       Yoga is ................ best exercise for our mind and body.
(A) a
(B) an
(C) the
(D) No article needed

66.       Pick out the correct word from the following:
(A) contemporary
(B) contemprary
(C) contemparary
(D) contemprory

67.       It was very difficult for me to ...................... rewards for my service.
(A) except
(B) accept
(C) exceed
(D) excel

68.       We are planning a trekking trip .............. Munnar ................. our vacation.
(A) on, on
(B) to, during
(C) between, to
(D) with, at

69.       When we reached the stadium, the players .................. the playground.
(A) left
(B) lived
(C) are leaving
(D) had left

70.    After the security check, the flight ..................
(A) took to
(B) took down
(C) took off
(D) took after


71.    The girl danced gracefully before the audience.
Pick out the adverb from the sentence.
(A) danced
(B) audience
(C) gracefully
(D) before

72.    The weather forecast predicts a cloudy day.
Pick out an adjective from the above sentence.
(A) weather
(B) forecast
(C) predicts
(D) cloudy

73.    Choose a sentence that has an error in it.
(A) They walk in a moderate speed.
(B) The children wants to play.
(C) The baby is crying loudly.
(D) The members will pay the bill.

74.    Jhansi Rani was .................. than any other queen in India.
(A) feebler
(B) inferior
(C) stronger
(D) lower

75.    The police officer interrogated the accused person.
Replace the underlined word with its synonym.
(A) stopped
(B) punished
(C) questioned
(D) ill treated

76.    The event manager abused the staff after the programme.
Find out the antonym of the underlined word.
(A) disapproved
(B) destroyed
(C) praised
(D) quarrelled

77.    The angry young man shouted, “Here we have a government by the officers.”
Choose an option which correctly matches the underlined part.
(A) democracy
(B) bureaucracy
(C) autocracy
(D) aristocracy

78.    A ................... flies gathered around the electric bulb in the evening.
(A) set of
(B) team of
(C) swarm of
(D) pride of

79.    Sheeja ................... a surprise gift by her friends tomorrow.
Choose the correct passive verb from the following :
(A) will be given
(B) will give
(C) would give
(D) is given

80.    Manoj asked Lakshmy, “Will you give me your notebook ?”
Choose the correct reported sentence if any from the following :
(A) Manoj asked Lakshmy if she will give him his notebook.
(B) Manoj asked Lakshmy whether she would give him her notebook.
(C) Both (A) and (B) are correct.
(D) Both (A) and (B) are wrong.

Answers
61. C   62. B   63. C   64. B   65. C   66. A   67. B   68. B   69. D 70. C
71. C   72. D   73. B   74. C   75. C   76. C   77. B   78. C   79. A   80. B   

0 comments:

Post a Comment