Friday, 17 November 2017

Kerala PSC Village Field Assistant Solved Paper 129/2017 - Part 5

Question Paper Code: 129/2017
Category Code:
Exam: Village Field Assistant-Revenue
Alappuzha, Kottayam, Thrissur, Wayanad, Kannur
Date of Test: 04.11.2017
Alpha code: A

61.       She never visited her grandparents, ................
(A) didn’t she ?
(B) did she ?
(C) is she ?
(D) won’t she ?

62.       If you had gone there in time, ................
(A) you would have met them.
(B) you would meet them.
(C) you will meet them.
(D) you can meet them.

63.       Change into reported speech.
The boy said, “I like sweets”.
(A) The boy says that he liked sweets.
(B) The boy said that he had liked sweets.
(C) The boy said that he liked sweets.
(D) The boy says that he has liked sweets.

64.       He set out .............. six o’clock.
(A) at
(B) in
(C) on
(D) from

65.       This is really ............... enchanting scene.
(A) the
(B) a
(C) an
(D) None of the above

66.       Change into passive voice.
The boy broke the window’.
(A) The window was broken by the boy.
(B) The window is broken by the boy.
(C) The window has been broken by the boy.
(D) The window had been broken by the boy.

67.       Your story is .............. than grandma’s.
(A) funny
(B) funnier
(C) fun
(D) funniest

68.       Ram or his brothers ............... home every week.
(A) go
(B) goes
(C) gone
(D) going

69.       Find out the adverb in the sentence.
Clean your room carefully.’
(A) room
(B) clean
(C) your
(D) carefully

70.    He .............. tea every morning.
(A) drinks
(B) drink
(C) is drinking
(D) drank


71.    Identify the correctly spelt word.
(A) Vacum
(B) Vaccum
(C) Vacuum
(D) Vacuem

72.    Suja ............. her new saree for the function.
(A) put on
(B) set out
(C) came across
(D) turn on

73.    Select the word which means the opposite of the word – Boon.
(A) Blessing
(B) Curse
(C) Happiness
(D) Wishing

74.    Select the meaning of the underlined idiom.
It’s raining cats and dogs.
(A) It’s raining heavily.
(B) Cats and dogs are falling from the sky.
(C) Cats are being chased by dogs.
(D) Cats and dogs are quarrelling.

75.    Find out the synonym of the word ‘Peer’.
(A) Competitor
(B) Twin
(C) Prejudice
(D) Equal

76.    Lacking in quantity or quality is ...............
(A) enough
(B) sufficient
(C) meagre
(D) full

77.    The crop was attacked by a ................ of locusts.
(A) herd
(B) troop
(C) crowd
(D) plague

78.    Meet me at the new building .............. at noon.” The architect said.
(A) sight
(B) cite
(C) site
(D) seat

79.    Artists must be ..............; otherwise they just repeat what they see or hear.
(A) create
(B) creative
(C) created
(D) creating

80.    A Latin word which means ‘the most important work of an artist, writer etc.
(A) Memento
(B) Magnum opus
(C) Mangue
(D) Mot juste

Answers
61. B   62. A   63. C   64. A   65. C   66. A   67. B   68. A   69. D 70. A
71. C   72. A   73. B   74. A   75. D   76. C   77. D   78. C   79. B   80. B   


0 comments:

Post a Comment