Wednesday, 7 February 2018

HSST Computer Science Junior Solved Paper 016/2018 - Part 3

41.       Encryption is done at:
(A) Presentation Layer
(B) Application Layer
(C) Session Layer
(D) Transport Layer
Answer: A
42.       One channel carries all transmissions simultaneously in:
(A) TDMA
(B) CDMA
(C) FDMA
(D) PDMA
Answer: B
43.       The IEEE standard for Wifi is:
(A) 802.4
(B) 802.1
(C) 802.2
(D) 802.11
Answer: D
44.       An example for cell switched network is:
(A) SONET
(B) ATM
(C) UPSR
(D) None of these
Answer: B
45.       GSM is a digital cellular phone system using:
(A) TDMA and packet switching
(B) CDMA and packet switching
(C) TDMA and FDMA
(D) FDMA and CDMA
Answer: C
46.       UDP is a:
(A) Connectionless unreliable protocol
(B) Reliable and connection oriented protocol
(C) Connectionless reliable protocol
(D) Connection oriented unreliable protocol
Answer: A
47.       SCTP is a ............... layer protocol.
(A) Session Layer
(B) Application Layer
(C) DLL
(D) Transport Layer
Answer: D
48.       The result which operation contains all pairs of tuples from the two relations, regardless of whether their attribute values match?
(A) Join
(B) Cartesian product
(C) Intersection
(D) Set difference
Answer: B
49.       The most commonly used operation in relational algebra for projecting a set of tuple from a relation is:
(A) Join
(B) Projection
(C) Select
(D) Union
Answer: C
50.    For each attribute of a relation, there is a set of permitted values, called the ................. of that attribute.
(A) Domain
(B) Relation
(C) Set
(D) Schema
Answer: A
51.    Managers salary details are hidden from employees. This is:
(A) Conceptual level data hiding
(B) Physical level data hiding
(C) External level data hiding
(D) None of these
Answer: C
52.    In SR flip-flop, if S=R=1 then Q(t+1) will be:
(A) Q(t)
(B) 0
(C) 1
(D) indeterminate state
Answer: D
53.    If an encoder has 2n (or less) input lines. Then output line is:
(A) n/2
(B) n
(C) 2n
(D) n−1
Answer: B
54.    The 10’s complements of 13250 is:
(A) 86740
(B) 86750
(C) 97850
(D) 97859
Answer: B
55.    DeMorgan’s theorem says that a NOR gate is equivalent to ................ gate.
(A) Bubbled XOR
(B) Bubbled AND
(C) NOR
(D) Bubbled NOR
Answer: B
56.    AB+B((B+C')+B'C) can be simplified to:
(A) AB+BC
(B) B+BC
(C) B+C
(D) None of the above
Answer: C
57.    The self complementing unweighted code is:
(A) 8421
(B) 2421
(C) Excess 3
(D) Gray code
Answer: C
58.    In 8086 microprocessor the following has the highest priority among all the type of
interrupt:
(A) NM 1
(B) type 255
(C) over flow
(D) Div 0
Answer: A
59.    Which among the following is the maximum mod signal in 8085?
(A) DT/R'
(B) HOLD
(C) ALE
(D) LOCK
Answer: D
60.    INT2 in 8086 is:
(A) Single step interrupt
(B) Non maskable interrupt
(C) Division by zero interrupt
(D) Overflow interrupt
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment