Sunday, 18 February 2018

Staff Nurse Gr II Medical Solved Paper 018/2018 - Part 5

81.       Ponderal index of term gestational age normal neonate :
(A) >2.5
(B) <2.5
(C) <2
(D) 2
Answer: A
82.       The immediate action taken by a first aider to rescue a victim of heat stroke :
(A) Give oral fluids
(B) Fanning of victim
(C) Remove victim from hot environment
(D) Spraying water over the victim
Answer: C
83.       Which of the following is not a cause for pernicious anaemia?
(A) Bleeding
(B) Chronic alcoholism
(C) Long term use of certain antibiotics
(D) Lack of intrinsic factor
Answer: A
84.       Which of the following surgery leads to Dumping syndrome?
(A) Appendectomy
(B) Gastrectomy
(C) Cholecystectomy
(D) Sigmoidectomy
Answer: B
85.       Which of the lab value would the nurse to be evaluated for a patient with pancreatitis?
(A) Serum.lipase
(B) Serum.CPK
(C) Serum.ALP
(D) Serum.AST
Answer: A
86.       The extrapyramidal side effect of antipsychotic agents are managed with following group of drugs except :
(A) Dopamine drugs
(B) Anticholinergic
(C) Antihistamines
(D) Barbiturates
Answer: D
87.       Among the following which one is a delusional disorder?
(A) Trance
(B) Capuras’ syndrome
(C) Dissociative fugue
(D) Ganser’s syndrome
Answer: B
88.       Which one is a fact about persons with suicidal tendency?
(A) Suicide happens without warning
(B) Once a person is suicidal, he/she is suicidal forever
(C) Most suicidal person are undecided about dying or living
(D) Suicidal persons are fully intent on dying
Answer: C
89.       Publication of a false statement about an individual made either verbally or in some other form to the third person :
(A) Battery
(B) Displacement
(C) Depersonalization
(D) Defamation
Answer: D
90.    Most frequent neurotic disorder in puerperium :
(A) Postpartum blues
(B) Postpartum depression
(C) Postpartum psychosis
(D) Delivery related stress and anxiety
Answer: B

91.    Which of the following is used in drug dependence to prevent relapse?
(A) Naloxone
(B) Naltrexone
(C) Neuroleptic
(D) Nomifensine
Answer: B
92.    The most commonest psychiatric disorder after head injury is :
(A) Mania
(B) Schizophrenia
(C) Depression
(D) Phobia
Answer: A
93.    Which of the following is not an element of management?
(A) Reporting
(B) Organising
(C) Staffing
(D) Commanding
Answer: D
94.    Ability of an instrument to detect changes or differences when they occur :
(A) Validity
(B) Reliability
(C) Objectivity
(D) Sensitivity
Answer: D
95.    Which among the following is not a fact about EBP (evidence based practice)?
(A) Is use of best evidence to make decisions about care and treatment.
(B) Contribute to expand the knowledge base of profession.
(C) Includes patient preferences and values.
(D) Is another term for utilization of research findings.
Answer: D
96.    As per the triage system, green colour code refers to :
(A) Injuries are life threatening but survivable with minimal intervention.
(B) Injuries are minor and treatment can be delayed for hours to days.
(C) Injuries are extensive and chances of survival are unlikely even with care.
(D) Injuries are significant and require medical care but can wait for hours without threat to life.
Answer: B
97.    The audit which is conducted between 2 regular audit :
(A) Interval audit
(B) Final audit
(C) Interim audit
(D) Continuous audit
Answer: C
98.    One nurse is assigned the responsibility for the case of each patient from admission to discharge :
(A) Case method
(B) Primary nursing
(C) Functional method
(D) Team nursing
Answer: B
99.    Informal communication is also known as :
(A) Diagonal communication
(B) Cross wise communication
(C) Grape wine communication
(D) Horizontal communication
Answer: C
100.    Truth telling about disease and its prognosis to terminally ill patients, such situation which ethical principle is followed by a nurse?
(A) Confidentiality
(B) Fidelity
(C) Justice
(D) Veracity
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment